Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Εγγύηση 500.000 δολαρίων για τον πρώην αστυνομικό που σκότωσε τον Μπρουκς

ΗΠΑ : Εγγύηση 500.000 δολαρίων για τον πρώην αστυνομικό που σκότωσε τον Μπρουκς

Δικαστής της Τζόρτζια όρισε στο μισό εκατομμύριο δολάρια το ποσό της εγγύησης αποφυλάκισης πρώην αστυνομικού της Ατλάντα που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον Αφροαμερικανό Ρέισαρντ Μπρουκς κατά τη διάρκεια σύλληψης

Δικαστής της Τζόρτζια όρισε στο μισό εκατομμύριο δολάρια το ποσό της εγγύησης αποφυλάκισης πρώην αστυνομικού της Ατλάντα που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον Αφροαμερικανό Ρέισαρντ Μπρουκς (δεξιά, στην κεντρική φωτογραφία) κατά τη διάρκεια σύλληψης.

«Δεν είναι υπερβολικό»

Αυτό το ποσό «δεν είναι υπερβολικό», δεδομένου του συναισθήματος που προκαλεί το δράμα, είπε χθες Τρίτη η δικαστής Τζέιν Μπάργουικ στην ακροαματική διαδικασία που έγινε σε αυτήν τη μεγάλη πόλη του αμερικανικού Νότου.

Η χήρα του θύματος, η Τόμικα Μίλερ, παρακάλεσε με δάκρυα ο 27χρονος πρώην αστυνομικός Γκάρετ Ρόλφι (αριστερά, στην κεντρική φωτογραφία) να παραμείνει στη φυλακή. «Εχει ήδη αποδείξει ότι αποτελεί κίνδυνο για την κοινότητα», είπε.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του λευκού πρώην αστυνομικού υποστήριξαν ότι ο Ρόλφι ήταν νομικά δικαιολογημένο να χρησιμοποιήσει θανατηφόρα βία, καθώς ενήργησε σε αυτοάμυνα.

«Ηταν ένας αστυνομικός που έκανε το καθήκον του. Ενας ύποπτος είχε αυξήσει την ένταση (…) και επήλθε ένας θάνατος», δήλωσε ο Μπιλ Τόμας.

Το τραγικό περιστατικό

Στις 12 Ιουνίου, η αστυνομία κλήθηκε σε κατάστημα της αλυσίδας ταχυφαγείων Wendy’s διότι οδηγός είχε αποκοιμηθεί στην ουρά όπου περίμεναν οι πελάτες μέσα στα αυτοκίνητά τους για να δώσουν και να πάρουν τις παραγγελίες τους.

Κατά την άφιξή τους οι αστυνομικοί βρήκαν τον 27χρονο Μπρουκς υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο νεαρός άνδρας ήταν αρχικά συνεργάσιμος με τους αστυνομικούς, αλλά η κατάσταση κλιμακώθηκε όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον συλλάβουν: απέσπασε τέιζερ, συσκευή που προκαλεί ηλεκτροσόκ, την οποία είχε πάνω του ο ένας από τους αστυνομικούς και προσπάθησε να διαφύγει.

Στη συνέχεια, ο αστυνομικός Ρόλφι άνοιξε πυρ, παρόλο που, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, «ο Μπρουκς δεν αποτελούσε άμεση απειλή».

Σύμφωνα με την επίσημη νεκροψία, πέθανε αφού πυροβολήθηκε δύο φορές στην πλάτη.

Αντιμέτωπος και με ισόβια

Ο Γκάρετ Ρόλφι, αποπέμφθηκε από το σώμα την επομένη του περιστατικού και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία.

Κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ακόμη και σε θάνατο. Ο Ντέβιν Μπρόσναν, ο άλλος αστυνομικός που ήταν παρών στο περιστατικό κατηγορείται για πρόκληση σωματικής βλάβης και παραβίαση του όρκου του ως αστυνομικός. Αποφυλακίστηκε με εγγύηση.

Ο θάνατος του Μπρουκς, συνέβη λίγες ημέρες μετά τον φόνο από λευκό αστυνομικό του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τις ανησυχίες στις ΗΠΑ για τον συστημικό ρατσισμό και για την αστυνομική βαρβαρότητα στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024