Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα : 400.000 άτομα σε lockdown μετά από… 18 κρούσματα κοροναϊού

Κίνα : 400.000 άτομα σε lockdown μετά από… 18 κρούσματα κοροναϊού

Σε λήψη εξαιρετικά αυστηρών μέτρων προχώρησε η Κίνα, προκειμένου να αποτρέψει ένα πιθανό δεύτερο πανδημικό κύμα

Τη στιγμή που οι νεκροί του κοροναϊού ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο σε όλο τον κόσμο, η Κίνα δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο για δεύτερο πανδημικό κύμα, παρά το γεγονός ότι κατόρθωσε να περιορίσει το πρώτο με μεγάλη επιτυχία.

Σε αντίθεση με την χαλάρωση των περιορισμών εν μέσω αυξανόμενων κρουσμάτων στις ΗΠΑ αλλά και σε περιοχές της Ευρώπης, στην περιοχή Ανξίν, στην επαρχία Χεμπέι κοντά στο Πεκίνο, εφάρμοσε αυστηρό lockdown σε 400,000 άτομα μετά την εμφάνιση μόλις 18 νέων λοιμώξεων.

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι «όλα τα χωριά, οι κοινότητες και τα κτίρια θα παραμείνουν κλειστά» στην Ανξίν. Οι οικογένειες έχουν δικαίωμα να στέλνουν ένα μέλος τους εκτός σπιτιού για την αγορά προμηθειών μια φορά τη μέρα, ενώ απαγορεύεται πλήρως η κυκλοφορία των οχημάτων.

Η Ανξίν βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα νότια του Πεκίνου όπου μια μικρή έξαρση στην αρχή του μήνα αντιμετωπίστηκε με μέτρα που παραπέμπουν σε περίοδο πολέμου.

«Μεγάλη πρόκληση» η αποτροπή δεύτερου κύματος

Μιλώντας στο CNN στην αρχή Μαΐου, ο κορυφαίος πνευμονολόγος της χώρας, Δρ. Ζονγκ Νανσάν προειδοποίησε ότι η Κίνα αντιμετωπίζει ακόμη τη «μεγάλη πρόκληση» της πιθανής επιστροφής του ιού, ενώ οι αρχές δεν μπορούν να εφησυχάζουν.

«Η πλειοψηφία των Κινέζων εξακολουθούν να είναι ευάλωτοι στη λοίμωξη από κοροναϊό, εξαιτίας των χαμηλών επιπέδων ανοσίας», δήλωσε ο Ζονγκ. «Αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη πρόκληση. Νομίζω πως ατή τη στιγμή δεν είμαστε σε καλύτερη μοίρα από άλλες χώρες».

Οι προσπάθειες περιορισμού του ξεσπάσματος στο Πεκίνο μέχρι στιγμής μοιάζουν επιτυχείς, καθιστώντας σαφή για άλλη μια φορά την αποτελεσματικότητα των lockdown, της κοινωνικής αποστασιοποίησης και της χρήσης μάσκας σε συνδυασμό με τα εκτεταμένα τεστ. Την Κυριακή εντοπίστηκαν στην πόλη μόλις οκτώ κρούσματα, σε σύγκριση με τις δεκάδες που καταγράφηκαν μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα.

Σχεδόν οκτώ εκατομμύρια κάτοικοι του Πεκίνου έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον κοροναϊό, δήλωσα οι τοπικές αρχές την Κυριακή, με τον ημερήσιο αριθμό τεστ να έχει αυξηθεί από τις 40,000 σε περισσότερες από 450,000.

Πηγή: www.cnn.com

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024