Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξέφυγε πάλι ο Τραμπ: Τουίταρε μήνυμα υπέρ της λευκής υπεροχής

Ξέφυγε πάλι ο Τραμπ: Τουίταρε μήνυμα υπέρ της λευκής υπεροχής

Ο Ντόναλντ Τραμπ ευχαρίστησε μέσω Twitter υποστηρικτές του που σε βίντεο εμφανίζονται να φωνάζουν το σύνθημα «white power» («λευκή δύναμη»).

Σάλο προκαλεί για άλλη μια φορά ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς αναδημοσίευσε βίντεο στο Twitter όπου ένας διαδηλωτής φωνάζει «white power» («λευκή δύναμη»).

Το βίντεο προέρχεται από διαδηλώσεις στην κοινότητα Villages στη Φλόριντα, όπου βρέθηκαν τόσο υποστηριχτές όσο και πολέμιοι του Αμερικανού προέδρου.

Ο Τραμπ ευχαρίστησε τους «φοβερούς ανθρώπους» που εμφανίζονται σε αυτό το βίντεο.

Αντιδράσεις

Ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ, Άλεξ Αζάρ, δήλωσε ότι δεν έχει δει το βίντεο. «Προφανώς ούτε ο πρόεδρος ούτε η κυβέρνησή του ούτε εγώ θα κάναμε οποιαδήποτε κίνηση υποστήριξης προς τη λευκή υπεροχή ή προς οτιδήποτε έχει σχέση με διακρίσεις», είπε στο CNN.

Ο γερουσιαστής Τιμ Σκοτ, ο μοναδικός μαύρος Ρεπουμπλικάνος στη Γερουσία δήλωσε χθες ότι η επανάληψη της ανάρτησης που έκανε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για ένα βίντεο που εμπεριείχε ένα μήνυμα για τη δύναμη των λευκών, ήταν προσβλητική και πρέπει να κατέβει από το Twitter.

“Δεν υπάρχει ερώτημα ότι δεν έπρεπε να το ανεβάσει ξανά στο Twitter και ότι θα πρέπει να το κατεβάσει,” δήλωσε ο Σκοτ στην εκπομπή «State of the Union» του CNN.

“Ήταν προφανώς τόσο χυδαίο και τόσο προσβλητικό. Κυρίως, το σχόλιο σχετικά με τη δύναμη των λευκών ήταν προσβλητικό,” πρόσθεσε ο γερουσιαστής που εκλέγεται στη Νότια Καρολίνα. “Δε μπορεί να στηριχθεί. Πρέπει να το κατεβάσουμε.”

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024