Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λαγωνικά

Λαγωνικά

Παράξενα πράγματα για τα λαγωνικά της «ερευνητικής δημοσιογραφίας». Δεν είχαν πάρει χαμπάρι ότι ο Μίμης έχει δική του ατζέντα, ούτε ότι «κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά», ούτε καν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κυνηγούσε τη Μαρέβα, τον Παπασταύρου και όποιον άλλον μπορούσε να κάνει ζημιά στον Μητσοτάκη

Παράξενα πράγματα για τα λαγωνικά της «ερευνητικής δημοσιογραφίας». Δεν είχαν πάρει χαμπάρι ότι ο Μίμης έχει δική του ατζέντα, ούτε ότι «κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά», ούτε καν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κυνηγούσε τη Μαρέβα, τον Παπασταύρου και όποιον άλλον μπορούσε να κάνει ζημιά στον Μητσοτάκη.

Δεν είχαν αντιληφθεί ότι το FBI ούτε είχε ερευνήσει, ούτε είχε στοιχεία για έλληνες πολιτικούς. Δεν είχαν καταλάβει ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες ήταν στημένοι. Δεν κατάλαβαν ότι πίσω από την ποινική δίωξη υπήρχε πολιτικό σχέδιο.

Δεν έμαθαν ότι η περίφημη υπόθεση των 2,6 εκατομμυρίων κατά Σαμαρά και Παπασταύρου που θυμήθηκαν είχε αρχειοθετηθεί εδώ και έναν χρόνο επειδή «δεν κρίθηκε αναγκαίο να κληθούν για την παροχή εξηγήσεων».

Δεν ήξεραν ότι ο νόμος για τη δικαστική χρήση ηχογραφημένων συνομιλιών έχει αλλάξει από τον Παπαγγελόπουλο το 2016. Οτι χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από τον Μίμη και τα παιδιά του. Κι ότι άλλαξε με τον νέο Ποινικό Κώδικα παραμονές εκλογών του 2019.

Δεν ήξεραν καν ότι η νομοθεσία είχε επανέλθει στην προηγούμενη πρόβλεψη από τον Δεκέμβριο 2019. Διότι ο Θεός αγαπάει και τον νοικοκύρη…

Δεν πήραν είδηση ότι κάποια «διεθνής εγκληματική οργάνωση» κυνηγά τον Μίμη.

Τελικά δεν τους κόβω για πολύ ερευνητές κι ακόμη λιγότερο για δημοσιογράφους. Μάλλον για κανένα μεροκάματο πήγαιναν.

Αλλά από όσα βγαίνουν στη δημοσιότητα υποψιάζομαι ότι στην κατάσταση που έχει περιέλθει η «κυβερνώσα Αριστερά» δεν χρειάζεται ιδιαίτερα ερευνητές, ούτε δημοσιογράφους.

Χρειάζεται μάλλον καλούς νομικούς κι ακόμη καλύτερους συνηγόρους υπεράσπισης.

Δεν θέλω να γίνω μάντης δεινών αλλά δεν νομίζω ότι το παραλήρημα του Παπαγγελόπουλου βοηθάει. Δεν βλέπω αυτός κι οι φίλοι του να γλιτώνουν εύκολα από τη «διεθνή εγκληματική οργάνωση». Ούτε νομίζω ότι αρκούν οι ασυνάρτητες εξηγήσεις του Παππά που πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη.

Διότι ξέρετε ποια είναι η ουσία; Οτι αποδεδειγμένα πλέον έχουμε να κάνουμε με ένα παρακράτος ή παραμάγαζο (για να υιοθετήσω την ορολογία Παππά…) αλλά ούτε μια πειστική εξήγηση ή δικαιολογία δεν έχει δοθεί για το παραμάγαζο αυτό.

Ακουσα μόνο ότι «πηγές του ΣΥΡΙΖΑ» συμπέραναν πως «ο Μητσοτάκης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απόγνωση».

Ναι, κλαίει. Από τα γέλια. Διότι αν σου λάχει απέναντι στην πολιτική ο Παππάς, ο Παπαγγελόπουλος ή ο Παπαδημούλης δεν γελάς απλώς. Κάνεις πάρτι.

Φυσικά ακούμε δεξιά κι αριστερά ότι «δεν τα ήξερε ο Τσίπρας». Καμία αντίρρηση και καλοπροαίρετα να το δεχτώ. Εδώ δεν τα ήξεραν τόσα λαγωνικά της ερευνητικής δημοσιογραφίας.

Αλλά τώρα τα ξέρει. Και περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει.

Sports in

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/4): Πού θα δείτε play offs και Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός

Δείτε το σημερινό (24/4) πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024