Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ντόκος: Χάσαμε το momentum στη Λιβύη - Τι είπε για το τουρκολιβυκό σύμφωνο

Ντόκος: Χάσαμε το momentum στη Λιβύη – Τι είπε για το τουρκολιβυκό σύμφωνο

Εντύπωση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του αναπληρωτή συμβούλου του πρωθυπουργού για θέματα εθνικής ασφάλειας, Θάνου Ντόκου, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ άφησε να διαφανεί πως η Ελλάδα έκανε λάθος επιλογές στο λιβυκό ζήτημα. Δηλώσεις σοκ για το τι (δεν) μπορεί να ελπίζει από τους συμμάχους της η Ελλάδα για την ακύρωση του τουρκολιβυκού συμφώνου

Εντύπωση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του αναπληρωτή συμβούλου του πρωθυπουργού για θέματα εθνικής ασφάλειας, Θάνου Ντόκου, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ άφησε να διαφανεί πως η Ελλάδα έκανε λάθος επιλογές στο λιβυκό ζήτημα ποντάροντας στον Χαφτάρ, ενώ ταυτόχρονα περιέγραψε την θέση της Ελλάδας ως εξαιρετικά δυσχερή -σχεδόν απομονωμένη- ή τουλάχιστον μόνη διπλωματικά απέναντι στην Τουρκία για την ακύρωση του τουρκολιβυκού συμφώνου.

Μετρημένες οι μέρες του Χαφτάρ

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι ο Θάνος Ντόκος, ουσιαστικά παραδέχτηκε ως λάθος «επένδυση» την ελληνική στήριξη στον Χαφτάφ λέγοντας ότι έχει αλλάξει το momentum της σύγκρουσης και οι μέρες του είναι «μετρημένες».

«Έχει αλλάξει το momentum της σύγκρουσης. Από εκεί που είχαμε “επενδύσει” και εμείς όταν φαινόταν ότι έχει το πάνω χέρι, πλέον φαίνεται ότι χάνει στο πεδίο των μαχών και ίσως οι πολιτικές του μέρες να είναι μετρημένες. Από την άλλη, έχουμε μια ομάδα κρατών, που όλο και διευρύνεται και θεωρεί ότι το στρατιωτικό κομμάτι αυτό έφτασε στο τέλος του και δεν μπορεί να γίνει κάτι για αυτό, άρα πρέπει να μπούμε στη διαδικασία δημιουργίας νέας Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας. Υπάρχει βέβαια και η στάση της Τουρκίας ως προς τις διαπραγματεύσεις, που είναι προβληματική σε κάθε επίπεδο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντόκος.

Δεν είναι προτεραιότητα ΗΠΑ και ΕΕ το τουρκολιβυκό σύμφωνο

Παράλληλα ο αναπληρωτής σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη, εκτίμησε «θα πρέπει να ζήσουμε για κάποιο διάστημα» με το παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο, καθώς -όπως παραδέχθηκε- παρά τις δηλώσεις στήριξης από ΗΠΑ και Ε.Ε., η υπόθεση αυτή δεν φαίνεται να είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα για Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες.

«Το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι κάτι που μας προβληματίζει πάρα πολύ αλλά δεν αφορά μόνο εμάς. Έχουμε δηλώσεις συμπαράστασης από τις ΗΠΑ και την ΕΕ αλλά δε νομίζω ότι είναι υψηλή προτεραιότητα για εκείνους, όμως φοβάμαι πως δεν πρόκειται να το ανταλλάξουν με κάποιο δικό τους συμφέρον. Άρα, φοβάμαι ότι είναι μια πραγματικότητα με την οποία θα πρέπει να ζήσουμε για κάποιο διάστημα, μέχρι να βρούμε τρόπους να το υπονομεύσουμε» σημείωσε ο Θάνος Ντόκος.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024