Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
YouTuber δημιούργησε ψεύτικο τραγούδι των Nirvana χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

YouTuber δημιούργησε ψεύτικο τραγούδι των Nirvana χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

«Smother» ονομάζεται το ψεύτικο τραγούδι των Nirvana που δημιουργήθηκε χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη.

Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (A.I.) o Κερτ Κομπέιν επέστρεψε μετά θάνατον και οι θρυλικοί Nirvana «επανενώθηκαν» σε ένα τραγούδι τριών λεπτών με τον τίτλο «Smother» (=πνίγω).

Ο ΥouTuber Funk Turkey δημιούργησε το τραγούδι αυτό με τη βοήθεια της τεχνολογίας και το αποτέλεσμα είναι πολύ κοντά στον γνώριμο grunge ήχο της μπάντας που σημάδεψε τη δεκαετία του ’90.

Ο Funk Turkey εξηγεί στην περιγραφή του βίντεο για το «Smother» ότι δημιούργησε ψεύτικους στίχους στο ύφος των Nirvana με το αυτοματοποιήμενο πρόγραμμα του ιστοτόπου lyrics.rip. Συνέθεσε τους νέους στίχους με τη βοήθεια της Αλυσίδας Μάρκοφ (της τυχαίας σύνθεσης ενός αποτελέσματος με βάση συγκεκριμένα δεδομένα).

Στη συνέχεια ο YouTuber τραγούδησε και έκανε τη μίξη και το mastering στη μουσική και στα φωνητικά στην κουζίνα του, ενώ τα εργαλεία που είχε στη διάθεσή του ήταν μία «λαμπερή κόκκινη, φτηνή κιθάρα Stratocaster, ένα άθλιο μικρόφωνο και ένα παλιό αντίγραφο του προγράμματος ProTools».

Επίσης ο Funk Turkey αναφέρει ότι το λογισμικό που χρησιμοποίησε για τα ντραμς ήταν το «Superior Drummer 2» και σχολιάζει: «Γνωρίζω ότι ο Dave Grohl μισεί τα ηλεκτρονικά ντραμς όμως ήταν το καλύτερο πράγμα που είχα, έτσι… Συγγνώμη Dave. Ακόμα σ’ αγαπώ».

Όσον αφορά στη διαδικασία της ηχογράφησης και του mastering, ο YouTuber περιγράφει ότι ντούμπλαρε τα φωνητικά και τα πέρασε από διάφορα ψηφιακά εφέ για να αποκτήσουν περισσότερη ζεστασιά.

Ακούστε το Smother:

Το τελικό αποτέλεσμα θυμίζει αρκετά – ειδικά στο ρεφρέν – το «About a Girl»:

Με τον ίδιο τρόπο, ο Τέρκι έχει δημιουργήσει κομμάτια στο στυλ άλλων μεγάλων συγκροτημάτων όπως οι Red Hot Chili Peppers, οι Metallica, οι AC/DC και οι Nickelback.

Sports in

Αρχές του 2025 το νέο φτηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η αλλαγή των σχεδίων της εταιρείας λειτούργησε θετικά για τις μετοχές της Tesla, που κινούνταν έντονα ανοδικά καταγράφοντας κέρδη έως και 10%

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024