ΥΛΙΚΑ (για 1 hot dog)

1 λουκάνικο μαύρου χοίρου (το αντικαθιστούμε με οποιοδήποτε χωριάτικο λουκάνικο),

1 φραντζολάκι με τραγανή κρούστα, ζεσταμένο στον φούρνο

2-3 κ.γ. καραμελωμένα κρεμμύδια*

2 κ.σ. λάχανο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. καρότο, τριμμένο

1 κ.γ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

2-4 κ.γ. μαγιονέζα ανακατεμένη με 1 κ.γ. μουστάρδα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αλείφουμε το λουκάνικο με ελάχιστο ελαιόλαδο. Χαράσουμε την επιφάνεια του διαγώνια απαλά με ένα μαχαίρι  (αυτό βοηθάει να απελευθερώνονται οι υδρατμοί από το εσωτερικό του) και το ψήνουμε σε σχαροτήγανο για 6-8 λεπτά από όλες τις πλευρές.

Κόβουμε με ένα μαχαίρι το φρατζολάκι κατά μήκος, από την μια πλευρά. Τοποθετούμε στη βάση τα καραμελωμένα κρεμμύδια, από πάνω το λουκάνικο και τέλος τα λαχανικά με το μυρωδικό (λάχανο, καρότο, μαϊντανό) ανακατεμένα με τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα.

*Καραμελωμένα κρεμμύδια μπορούμε να βρούμε έτοιμα στα σουπερμάρκετ. Αν θέλουμε, φτιάχνουμε τα δικά μας ως εξής: για 2-3 κ.γ. θα χρειαστούμε ένα μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες. Το σοτάρουμε σε 1 κ.γ. ελαιόλαδο ή βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι, σβήνουμε με 1,5 κ.σ. balsamico και προσθέτουμε 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.