Η υφυπουργός Παιδείας, σημείωσε ότι η συμμετοχή στα δημοτικά κινήθηκε άνω του 80%

Την ικανοποίηση της για τον αριθμό των μαθητών που επέστρεψαν στα δημοτικά σχολεία μετά την επαναλειτουργία του εξέφρασε η Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στο «MEGA Mag».

Η υφυπουργός Παιδείας, σημείωσε ότι η συμμετοχή στα δημοτικά κινήθηκε άνω του 80%.

«Ήταν δύσκολο εγχείρημα η επιστροφή, ειδικά για τα παιδιά του δημοτικού. Η παρουσία των παιδιών καταγράφεται καθημερινά και αποστέλλεται στον ΕΟΔΥ. Φαίνεται ότι τα παιδιά ήθελαν πολύ να επανασυνδεθούν με τη σχολική πραγματικότητα. Το δείγμα είναι πετυχημένο» σχολίασε.

Σε ότι αφορά στις Πανελλήνιες, και παρά τις ειδικές συνθήκες που επικράτησαν μέχρι τη διεξαγωγή τους, έκανε λόγο για «μια χρονιά που κυλούν όλα ομαλά. Τα πράγματα είναι πολύ ικανοποιητικά».

Υπενθύμισε ότι όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ δήλωσε αισιόδοξη για το ζήτημα της κάλυψης της ύλης.

Στο ερώτημα πώς θα δράσει το υπουργείο Παιδείας σε ενδεχόμενο δεύτερο κύμα πανδημίας τον Σεπτέμβριο, απάντησε ότι «ετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια και θα κάνουμε ότι μας πουν οι ειδικοί».

Ως προς αυτό, υπογράμμισε, πως εάν έχει διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και οι ειδικοί το επιτρέψουν οι τάξεις θα λειτουργήσουν όπως προ κορωνοϊού, ενώ ισχυρίστηκε ότι τα παιδιά εμπέδωσαν τους κανόνες ασφαλείας.

Παράλληλα, μίλησε για τη νέα σχολική σεζόν και τις προετοιμασίες του υπουργείου. Όπως υποστήριξε, στο νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο υπήρξαν «σημαντικές διατάξεις για τους αναπληρωτές» ούτως ώστε «να επικαιροποιείται νωρίτερα ο πίνακάς τους», ενώ επισήμανε την διπλή μοριοδότηση για τους εκπαιδευτικούς που θα επιλέξουν να υπηρετήσουν σε δυσπρόσιτα μέρη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr