Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Χτυπάει» την Αττική η κακοκαιρία – Καταρρακτώδης βροχή σε Βόρεια και Ανατολικά προάστια

«Χτυπάει» την Αττική η κακοκαιρία – Καταρρακτώδης βροχή σε Βόρεια και Ανατολικά προάστια

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα σημειώνεται καταιγίδα στα Βόρεια και Ανατολικά της Αττικής, ενώ έντονη αστάθεια μέχρι την Πέμπτη, με βροχές και καταιγίδες.

Ξεκίνησε την επέλαση της η κακοκαιρία καθώς έντονες βροχοπτώσεις σημειώνονται αυτή την ώρα και στην Αττική.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα σημειώνεται καταιγίδα στα Βόρεια και Ανατολικά της Αττικής, ενώ έντονη αστάθεια μέχρι την Πέμπτη, με βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με το Meteo, καταρρακτώδης βροχή πέφτει τα τελευταία λεπτά στην Κάντζα, το Μαρκόπουλο, την Παλλήνη και τα Σπάτα.

Τα σύννεφα έχουν κάνει και την εμφάνισή τους στην Αθήνα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην πρωτεύουσα αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες που θα είναι τοπικά ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για πολύ μεγάλα ύψη νερού σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και δυτικής Ελλάδας για τις επόμενες 24 ώρες.

Το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης»

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, οι οποίες στο χάρτη που ακολουθεί έχουν τη μορφή ψυχρής λίμνης, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες κοντά στο έδαφος και τα αυξημένα ποσά υγρασίας, θα ευνοήσουν την ανάπτυξη καταιγίδων με τα εντονότερα φαινόμενα όπως συνηθίζεται αυτήν την εποχή να εκδηλώνονται κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι αυτό το είδος καταιγίδων της θερμής περιόδου του έτους, ευνοεί την εκδήλωση χαλαζοπτώσεων.

Έτσι, σύμφωνα με το meteo.gr έντονη αστάθεια θα επικρατήσει στη χώρα έως και την Πέμπτη, με βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες βροχοπτώσεων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr με βήμα τριών ωρών, για το διήμερο Δευτέρα – Τρίτη.

Όπως διακρίνεται τα εντονότερα και πιο γενικευμένα φαινόμενα αναμένονται κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

Τι είναι το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης»

Η «Ψυχρή Λίμνη» είναι μια εκτεταμένη περιοχή χαμηλών πιέσεων με χαμηλές θερμοκρασίες.

Αν δεν αλλάξει σημαντικά η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας, μπορεί να μείνει στάσιμη σε μια περιοχή για αρκετές ημέρες, όπως συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες. Αυτό έχει ως συνέπεια την απόκλιση της θερμοκρασίας από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας.

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024