ΕΚΤ : Πολύ νωρίς να συζητάμε τη δημιουργία «bad bank»
«Δεν έχουμε λάβει καμία απόφαση και δεν έχουμε εισέλθει σε οποιαδήποτε λεπτομέρεια σχετικά με αυτό. Είναι πρόωρο να έχουμε αυτή τη συζήτηση», απάντησε ο αντιπρόεδρος Λουίς ντε Γκίντος όταν ρωτήθηκε αν η ΕΚΤ έχει ορίσει ομάδα εργασίας για τη δημιουργία bad bank
Πρόωρη χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουίς ντε Γκίντος μία συζήτηση για τη δημιουργία ενός σχήματος bad bank (ειδικό «όχημα» στο οποίο μεταφέρονται τα κόκκινα δάνεια).
Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Der Spiegel ότι «δεν έχουμε λάβει καμία απόφαση και δεν έχουμε εισέλθει σε οποιαδήποτε λεπτομέρεια σχετικά με αυτό. Είναι πρόωρο να έχουμε αυτή τη συζήτηση τώρα», όταν ρωτήθηκε αν η τράπεζα έχει ορίσει ομάδα εργασίας για τη δημιουργία του εν λόγω σχήματος.
Έτοιμη η ΕΚΤ για συνεργασία με τους γερμανικούς θεσμούς
Στην ίδια συνέντευξη, ο ντε Γκίντος τόνισε ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τους γερμανικούς θεσμούς για την επίλυση της διαφοράς με το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο, η οποία θέτει σε κίνδυνο τη συμμετοχή της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης στο βασικό πρόγραμμα της ΕΚΤ για την αγορά ομολόγων.
«Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη κεντρική τράπεζα της Γερμανίας (Bundesbank) και να δώσουμε πληροφορίες ώστε να διευκολύνουμε την απάντηση που πρέπει να δώσουν οι γερμανικοί θεσμοί στο Συνταγματικό Δικαστήριο.»
» Συνεπώς είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε, αλλά πάντοτε με πλήρη σεβασμό της ανεξαρτησίας μας», είπε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Ερντογάν, η απόπειρα πραξικοπήματος και η «Νέα Τουρκία»
- Αποσύρεται από την υπόθεση του Τολιόπουλου ο ΠΑΟΚ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γιάννης Αμανατίδης νέος γραμματέας της Κ.Ο. – Θα στείλει επιστολή για επιστροφή Πολάκη – Το Σάββατο η εκλογή προέδρου
- Κιλκίς: Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στο Πολύκαστρο – Σηκώθηκαν δύο αεροσκάφη
- Ιράν: Νέο κύμα αμερικανικών πληγμάτων – «Το Ορμούζ παραμένει κλειστό»
- Οι «Τρωάδες» στην Επίδαυρο εγκαινιάζουν μια νέα εποχή προσβασιμότητας στον πολιτισμό
- Το Ισραήλ σκοτώνει ακόμα 4 αμάχους στη Γάζα – Ανάμεσα τους και ένα παιδί και οι γονείς του
- Η Ελλάδα μεταξύ των χωρών που αντιδρούν στον ευρωπαϊκό φόρο άνθρακα στα καύσιμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/jamie-macpherson-KTIVMMOXNu8-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442