Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση με μαχαίρι στο Ρέντινγκ

Βρετανία: Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση με μαχαίρι στο Ρέντινγκ

Η βρετανική αστυνομία χαρακτήρισε το μεσημέρι της Κυριακής τρομοκρατική ενέργεια την χθεσινή επίθεση με μαχαίρι στο Ρέντινγκ κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Η βρετανική αστυνομία χαρακτήρισε το μεσημέρι της Κυριακής τρομοκρατική ενέργεια την χθεσινή επίθεση με μαχαίρι στο Ρέντινγκ κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, όπως μετέδωσε το BBC.

«Ο αναπληρωτής επίτροπος Ντιν Χέιντον, ανώτερος εθνικός συντονιστής για το δίκτυο της αντιτρομοκρατικής μονάδας της αστυνομίας, χαρακτήρισε σήμερα το πρωί το περιστατικό τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Τέιμς Βάλεϊ και πρόσθεσε ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία θα αναλάβει την έρευνα.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ είχε δηλώσει στο BBC ότι το περιστατικό, επί του παρόντος, δεν χαρακτηρίζεται τρομοκρατική ενέργεια.

Το κέντρο του Ρέντινγκ είναι ερμητικά κλειστό και φρουρείται σαν «αστακός», ενώ οι κάτοικοι της πόλης παραμένουν μουδιασμένοι από την επίθεση αυτή.

Μακελειό σε πάρκο στο κέντρο του Ρέντινγκ

Ήταν αργά το απόγευμα σε πάρκο σε κεντρικό σημείο του Ρέντινγκ, όπου οι πολίτες απολάμβαναν το βράδυ έξω με παρέα, καθώς παραμένουν κλειστά τα μπαρ και οι παμπ.

Τότε, ένας νεαρός άνδρας άρχισε να επιτίθεται με μαχαίρι στο πλήθος, προκαλώντας πανικό. Τρεις άνθρωποι έπεσαν νεκροί, ενώ άλλοι τρεις τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στην εφημερίδα Mirror είπε ότι ο δράστης με το μαχαίρι «φώναζε ακατανόητες λέξεις» πριν μαχαιρώσει ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στο πάρκο σε ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ στο Ρέντινγκ, περίπου 65 χλμ. δυτικά του Λονδίνου.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο BBC, ο Λόρενς Γουόρτ, είπε ότι η επίθεση ξεκίνησε όταν ένας άντρας ξαφνικά στράφηκε προς μια παρέα περίπου οκτώ έως 10 φίλων και άρχισε να τους μαχαιρώνει, «οπότε οι πρώτοι τρεις που χτύπησε εντελώς ξαφνικά, τους χτύπησε πολύ σοβαρά».

Ο Γουόρτ ανέφερε ότι ο επιτιθέμενος κάρφωσε το βλέμμα του σε αυτόν και στο άτομο που ήταν μαζί του και ο δράστης άρχισε να έρχεται κατά πάνω τους, αλλά εκείνοι τράπηκαν σε φυγή, οπότε ο άνδρας γύρισε πίσω για να επιτεθεί σε άλλους. Όταν όλοι άρχισαν να τρέχουν για να φύγουν από το σημείο, ο δράστης έτρεξε φεύγοντας από το πάρκο, τόνισε ο Γουόρτ.

Ενώ περιέγραψε έναν μόνο επιτιθέμενο, δεν είναι ακόμη σαφές αν ήταν το μόνο άτομο που συμμετείχε στις επιθέσεις με μαχαίρι.

Ο 25χρονος έχει συλληφθεί από την αστυνομία και σύμφωνα με πληροφορίες, είναι κάτοικος του Ρέντινγκ με καταγωγή από τη Λιβύη.

Νωρίτερα το πρωί της Κυριακής, η Αντιτρομοκρατική έκανε «ντου» στο σπίτι του για να εντοπίσει τυχόν όπλα ή άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024