Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Οι θεραπείες του ήταν μαρτύριο»: Πώς ο ψευτογιατρός προκάλεσε τρεις θανάτους

«Οι θεραπείες του ήταν μαρτύριο»: Πώς ο ψευτογιατρός προκάλεσε τρεις θανάτους

Ο 47χρονος ψευτογιατρός, όπως παρουσιαζόταν, πάτησε στο θρησκευτικό συναίσθημα και την απελπισία των θυμάτων του, που στο πρόσωπό του έβλεπαν τον «σωτήρα» τους. Έτσι κατάφερε να αποσπάσει τεράστια ποσά χρημάτων, ενώ παράλληλα εξαιτίας των «πρωτοποριακών θεραπειών» τους δύο ανήλικοι και ένας ηλικιωμένος έχασαν τη ζωή τους.

Αδιανόητος είναι ο τρόπος με τον οποίο ο πρόσφατα συλληφθείς ψευτογιατρός έπειθε τα θύματα του και «πατούσε» πάνω στην αγωνία γονιών και συγγενών που έβλεπαν τους ανθρώπους τους να είναι βαριά άρρωστοι.

Ο 47χρονος «Νίκος Κοντός», όπως παρουσιαζόταν, πάτησε στο θρησκευτικό συναίσθημα και την απελπισία των θυμάτων του, που στο πρόσωπό του έβλεπαν τον «σωτήρα» τους. Έτσι κατάφερε να αποσπάσει τεράστια ποσά χρημάτων, ενώ παράλληλα εξαιτίας των «πρωτοποριακών θεραπειών» τους δύο ανήλικοι και ένας ηλικιωμένος έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με το Star,  ο αριθμός των θυμάτων του «μαϊμού» γιατρού έφτασε τα 53 άτομα, καθώς μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες οκτώ ακόμα άτομα έχουν καταγγείλει ότι έπεσαν κι εκείνα στα δίχτυα του.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν ότι θα ανοίξουν τα στόματα κι άλλων ασθενών και αναμένονται και νέα στοιχεία για την υπόθεση με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του τη Δευτέρα.

«Οι θεραπείες του ήταν μαρτύριο»

Αποκαλυπτική είναι η μηνυτήρια αναφορά των γονιών του 16χρονου αγοριού από τις Σέρρες, θύματος του αδίστακτου ψευτογιατρού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, ο 16χρονος έπασχε από γλοιοβλάστωμα εγκεφάλου, διαγνωσθέν το 2014. Το παιδί είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση όγκου στη Γερμανία και στη συνέχεια υπεβλήθη σε χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες σύμφωνα με ιατρικά πρωτόκολλα.

Κάποια στιγμή παρουσίασε αύξηση του όγκου και η πρόταση των γιατρών ήταν ο συνδυασμός χημειοφαρμάκων, με αποτέλεσμα η νόσος να πάψει να εξελίσσεται και «να φρενάρει». Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ενώ υπήρχε προετοιμασία για νέα χειρουργική επέμβαση, ο Θεοδόσης παρουσίασε νέα υποτροπή.

Οι γονείς του πληροφορήθηκαν από έναν ηγούμενο της Μονής Καρακάλλου στο Αγιον Ορος την ύπαρξη του «Νίκου Κόντου». Ηρθαν σε επαφή μαζί του μέσω της κόρης του 76χρονου που έχασε και εκείνος τη ζωή του, μετά τα «γιατροσόφια» του κομπογιαννίτη, η οποία, παραπλανημένη και εκείνη, τον παρουσίασε ως έναν βαθιά θρησκευόμενο άνθρωπο και σπουδαίο γιατρό με απίστευτες γνώσεις και εμπειρίες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους γονείς του 16χρονου, ο «Νικόλας Κοντός» κατηγορούσε το παιδί τους για το γεγονός ότι δεν ανταποκρινόταν στη «θεραπεία».

«Ανατριχιαστικό είναι ότι τον ακούγαμε να λέει ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε, γιατί όλα τα δημιουργεί το δύστροπο και αντιδραστικό στη θεραπεία παιδί μας που το έχουμε κακομαθημένο. Τον ακούγαμε τυφλά, με αποτέλεσμα να πιέζουμε το παιδί μας για να καταπίνει όλα τα αηδιαστικά φάρμακα και αποστάγματα που του έδινε ο «Κοντός», να το μαλώνουμε όταν εξέφραζε δυσφορία. Νοιώθουμε εκ των υστέρων ότι βασανίζαμε εμείς οι ίδιοι το παιδί μας, τυφλωμένοι από την ελπίδα και τις ψευδείς παραστάσεις του περί βεβαίας ίασης», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι γονείς του 16χρονου στην μηνυτήρια αναφορά τους για τον ψευτογιατρό που αποκάλυψε το STAR.

Όπως αναφέρουν, μάλιστα, οι γονείς του το παιδί τους «μαρτύρησε» για 1,5 μήνα κάνοντας εμετούς με τον «Νίκο Κοντό» να τους ζητά να μαλώνουν τον 16χρονο.

«Για ενάμιση μήνα μαρτύρησε προσπαθώντας να ακολουθήσει τη θεραπεία κάνοντας εμετούς και αδυνατίζοντας μέρα με τη μέρα. Για όλα αυτά μας έλεγε ότι τον έχουμε κακομαθημένο, ότι πρέπει να τον μαλώνουμε να μην τον χαρίζουμε για το καλό του. Και εμείς τον ακούγαμε. Διαχειρίστηκε την πολύτιμη ζωή του παιδιού μου με ψεύτικο τρόπο και εμείς ζούσαμε μέσα στην πλάνη μας», λένε οι γονείς.

«Είχε το θράσος να μας εμπαίζει ακόμη και όταν το παιδί ψυχορραγούσε στην εντατική. Μας έλεγε ότι σε λίγες ημέρες θα συνέλθει, αφού για όλα έφταιγε μια γαστρεντερίτιδα που τον είχε ταλαιπωρήσει», λένε ξεσπώντας οι γονείς του 16χρονου.

Είχε προτείνει να χειρουργήσει το άλλο ανήλικο θύμα του

Ίδια μοίρα είχε και ένα άτυχο κορίτσι που είχε την ίδια ασθένεια με τον 16χρονο. Και εκείνη είχε υποβληθεί και εκείνη σε χειρουργική επέμβαση στη Γερμανία και είχε ακολουθήσει την ίδια ιατρική πρακτική

Οι γονείς της πληροφορήθηκαν για τον «Κόντο» από τη μητέρα του 16χρονου, με την οποία ήρθαν σε επαφή μέσω φιλικού τους προσώπου που γνώριζε ότι τα παιδιά τους έπασχαν από την ίδια ασθένεια.

Στις 30 Απριλίου 2017 η Δέσποινα εισήχθη στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού» με συμπτώματα ραγδαίας επιδείνωσης.

Ο «Κόντος» επισκέφθηκε τη Δέσποινα στις 03:00 τα ξημερώματα της 3ης Μαΐου 2017 και πρότεινε στους γονείς να τη χειρουργήσει ο ίδιος ξανά. Η εγχείρηση έγινε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν και παρέμεινε σε κρίσιμη κατάσταση έως και τις 21 Ιουλίου 2017 όταν έπεσε σε κώμα και έχασε τη μάχη στις 7 Οκτωβρίου 2017.

O ηλικιωμένος άρχισε να «πέφτει» μετά την «πρωτοποριακή θεραπεία»

Η κόρη του ηλικιωμένου θύματος επιβεβαίωσε ότι εκείνη είχε φέρει σε επαφή τη μητέρα του 16χρονου με τον «Κοντό». Τον είχε γνωρίσει στα τέλη του 2015 μέσω της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Πηλίου, όταν ο πατέρας της είχε διαγνωστεί με καρκίνο παχέος εντέρου.

Είχε ενημερωθεί από το μοναστήρι ότι ο «Κοντός» είναι άτομο που πιστεύει στον Θεό και ακολουθεί τρόπους θεραπείας με φυσικά μέσα και ότι είχε βοηθήσει μία μοναχή της αδελφότητας που έπασχε από καρκίνο στο συκώτι.

Οταν άρχισε την «πρωτοποριακή θεραπεία» του, ο πατέρας της άρχισε «να πέφτει», όπως καταθέτει, και να φαίνονται τα σημάδια της ασθένειας έντονα από τον Σεπτέμβριο του 2016, ενώ απεβίωσε στις 2 Μαρτίου 2017. Τον αναγνώρισε στις φωτογραφίες που της έδειξαν οι αστυνομικοί και σε ποσοστό 85% τον συγκατηγορούμενο αγγειολόγο.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024