Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο γαλαξίας των ευρωπαϊκών αστεριών στην Αθήνα...

Ο γαλαξίας των ευρωπαϊκών αστεριών στην Αθήνα…

Η όλη εξέλιξη γνωρίζω ότι βασίζεται πολύ και στη συμπάθεια που προέκυψε ανάμεσα στον ποδοσφαιρόφιλο Πρωθυπουργό μας και στον Τσέφεριν

Η Αθήνα πήρε τη θέση του Μόντε Κάρλο και θα φιλοξενήσει τις κληρώσεις του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και την τελετή της απονομής των καλύτερων της χρονιάς: οι κληρώσεις θα γίνουν την 1η Οκτωβρίου και η απονομή της Χρυσής Μπάλας στις 2 Οκτωβρίου – η κλήρωση και οι απονομές είναι τα δύο μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά γκαλά της Ευρώπης. Η διαδικασία ανάθεσης, όπως έκανε γνωστό το Μαξίμου, ήταν εξαιρετικά απλή: χρειάστηκε ένα τηλεφώνημα του Πρωθυπουργού στον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν στο οποίο έγινε γνωστό το ελληνικό ενδιαφέρον. Και μετά ανέλαβε ο Γιώργος Γεραπετρίτης την επικοινωνία με την UEFA για τις λεπτομέρειες: ο υπουργός Επικρατείας γνώριζε την απόφαση ανάθεσης και για αυτό είχε φροντίσει να είναι διαθέσιμο το Ιδρυμα Νιάρχος. Πιστεύω, χωρίς να το γνωρίζω, πως θα υπάρξουν κι άλλες παράλληλες εκδηλώσεις – η UEFA και η κυβέρνηση έχουν σχέσεις εξαιρετικές και το Ιδρυμα Νιάρχος κάτι θα κάνει για να εκμεταλλευτεί μια πιθανή παρουσία παικτών όπως ο Μέσι, ο Νεϊμάρ, ο Ρονάλντο κ.λπ. στην Αθήνα.

Αίτημα

Η όλη εξέλιξη γνωρίζω ότι βασίζεται πολύ και στη συμπάθεια που προέκυψε ανάμεσα στον ποδοσφαιρόφιλο Πρωθυπουργό μας και στον Τσέφεριν: οι δυο, όταν συναντήθηκαν στο Μαξίμου για να συζητήσουν για το μνημόνιο συνεργασίας της κυβέρνησης με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, αντάλλαξαν και τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων τους (!), πράγμα σπάνια και σίγουρα εκτός πρωτοκόλλου. Ο Τσέφεριν θα ήθελε να δώσει στη χώρα μας και τη διοργάνωση του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, αλλά για να γινόταν αυτό έπρεπε να υπάρχει αίτημα της ΕΠΟ. Η οποία ασχολείται με άλλα πράγματα (τις εκλογές, τις γενικές συνελεύσεις κ.λπ.) κι όχι με το ποδόσφαιρο. Τι να τον κάνεις τον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ π.χ. όταν μπορούν να μιλάνε για τις εκλογές της ομοσπονδίας γιγαντιαίες μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως ο Αντωνίου, ο Διακοφώτης, ο Λασκαράκης, ο Γραμμένος κ.λπ.;

Χαστούκι

A propo, που λένε και στο χωριό μου, εκείνες οι εκτιμήσεις ότι η FIFA έριξε χαστούκι στην ελληνική κυβέρνηση με την επιστολή απάντησής της στην ΕΠΟ, πόσο γελοίες άραγε φαίνονται σήμερα που η UEFA αναθέτει στην Αθήνα ευρωπαϊκές κληρώσεις και ποδοσφαιρικές γιορτές; Και τα κείμενα τα οποία γράφτηκαν τότε δεν θα έπρεπε κάποιοι να τα φάνε με λίγο λαδάκι και λίγο λεμόνι που κάνει και καλό στη χώνεψη; Το προτείνω διότι να γράψει κάποιος συγγνώμη για όλες αυτές τις χαζομάρες που γράφτηκαν το βρίσκω δύσκολο…

Στελέχη

Δράττομαι επίσης της ευκαιρίας να ενημερώσω την ομοσπονδία και τους ανθρώπους της (που ανάθεμα κι αν γνωρίζουν τίποτα…), ότι την Παρασκευή θα αποφασιστεί η μέρα του ραντεβού της FIFA/UEFA με τους υπεύθυνους της ελληνικής κυβέρνησης για το ζήτημα του μνημονίου: όλα δείχνουν ότι θα γίνει στο τέλος του μήνα, καθώς κανείς δεν βιάζεται. Οταν η αντιπροσωπεία θα έρθει θα έχει μαζί της και την ολιστική μελέτη για το ελληνικό ποδόσφαιρο και μια σειρά από συγκεκριμένες προτάσεις για τη διοίκηση και την οργάνωση της ομοσπονδίας. Η δε αντιπροσωπεία θα αποτελείται από υψηλά στελέχη: το λέω για να βάλει ο Γραμμένος κανέναν να καθαρίσει τα γραφεία στο Γουδί, μην εμφανιστούν εκεί οι ξένοι και γίνουμε ρεζίλι. Οσο για τις διαβεβαιώσεις, που ο πρόεδρος της ΕΠΟ υποστήριξε στη Γενική Συνέλευση ότι του έδωσε η FIFA για τις εκλογές της ΕΠΟ και το εκλογικό σύστημα, είναι τόσο υπαρκτές, όσο και το χαστούκι που τάχα μου δέχτηκε η κυβέρνηση από τον Ινφαντίνο. Αν έχει διαβεβαιώσεις τέτοιου είδους ο Ευάγγελος Γραμμένος ας τολμήσει να ορίσει αύριο εκλογές και να τα βάλει με το κράτος. Θα γελάσει κάθε πικραμένος.

Φυγή

Θα την αδειάσει την ΕΠΟ η FIFA/UEFA; Δεν μπορώ να το γνωρίζω: περιμένω κι εγώ να μάθω τι λέει η μελέτη, ποιες είναι οι προτάσεις κ.λπ. Ωστόσο υπάρχει ένα δεδομένο: μετά τη φυγή του Σεπ Μπλάτερ από την προεδρία της FIFA δεν υπάρχει καμία απολύτως διάθεση ρήξης της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας με τις κατά τόπους κυβερνήσεις για το χατίρι διάφορων προεδρίσκων που κατά βάση δημιουργούν προβλήματα, γιατί αποδεικνύονται μαριονέτες. Η FIFA όπου παρεμβαίνει το κάνει για έναν μόνο λόγο: για να μην υπάρχουν απευθείας παρεμβάσεις των κυβερνήσεων στις ομοσπονδίες. Προτιμά να έχει την επίβλεψη των όποιων αλλαγών, που συμφωνεί με τις κυβερνήσεις, παρά να καυγαδίζει μαζί τους. Το τι θα συμβεί στην Ελλάδα θα το δούμε: αυτό που αποκλείεται να γίνει είναι καυγάς.

Ενσταση

Καυγάδες αντιθέτως θα έχουμε στην Ελλάδα κι άλλους αρκετούς και μεγάλους. Ο Ολυμπιακός π.χ. έκανε ένσταση στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, όχι για να μετρήσει τις δυνάμεις του όπως γράφεται, διότι ούτε Ενώσεις δικές του έχει, ούτε ΠΑΕ επηρεάζει: η ένσταση έγινε για να έχει πάτημα να προσφύγει στα δικαστήρια, αν αύριο υπάρξει κάποιου τύπου προκήρυξη εκλογών κόντρα στις αποφάσεις τις κυβέρνησης. Το αν η ένστασή του απορρίφθηκε με 58-5 ή με 300-1 δεν έχει καμία σημασία: αυτό που ήθελε ήταν να καταγραφεί για να μπορεί μελλοντικά να τη χρησιμοποιήσει. Να ισχυριστεί, δηλαδή, ότι ενώ επισήμανε στη διοίκηση της ομοσπονδίας το λάθος της (;), αυτή επέμενε.

Εξι

Καβγάς μπορεί να γίνει και στη Λίγκα για το θέμα των θεατών στα γήπεδα: έξι ομάδες ζήτησαν χθες από το προεδρείο για πoιο λόγο «πάγωσε» τη συζήτηση με την κυβέρνηση. Ο Αρης ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος Μηνάς Λυσάνδρου, που παραδίδει τη θέση του την Παρασκευή, το έκανε λειτουργώντας ως άνθρωπος της ΑΕΚ – για να μην υπάρχουν δηλαδή θεατές στο ματς της Ενωσης με τον Αρη για το Κύπελλο την ερχόμενη Τετάρτη. Αυτές οι εντάσεις κάνουν δύσκολη και την πιθανότητα να προκύψει η περίφημη κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών: τέτοια πράγματα απαιτούν συναινέσεις που δεν διακρίνω.

Κανάλια

Από την άλλη αυτό που βλέπω είναι ότι ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός δεν πιστεύουν πια στην πιθανότητα να υπάρξει κεντρική διαχείριση. Και οι δυο συζήτησαν με τον ΟΤΕ να ανεβεί το PAOK TV και το (υπό ίδρυση;) PAO TV στην πλατφόρμα της COSMOTE ΤV. Οι ομάδες θέλουν τα κανάλια τους να είναι προσβάσιμα στους συνδρομητές της COSMOTE που, όμως, δεν θέλει να πληρώσει τις ομάδες, αλλά μάλλον να πάρει χρήματα από αυτού του είδους τη διευκόλυνση που θα τους κάνει! Οταν ρώτησα ένα από τα στελέχη του καναλιού μου απάντησε «πως αν ο ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟ πληρώσουν κάτι όλα γίνονται». Αλλά επειδή είναι χιουμορίστας ίσως μου έκανε πλάκα…

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024