Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συμφωνία Ελλάδας - Ολλανδίας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Συμφωνία Ελλάδας – Ολλανδίας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Το μνημόνιο συνεργασίας αφορά σε τριετές πρόγραμμα, που αποσκοπεί στην ενίσχυση της δυναμικότητας των αρμόδιων ελληνικών αρχών στον τομέα της επιτροπείας. Η χρηματοδότηση θα είναι ύψους έως 4 εκατ. ευρώ.

Μνημόνιο συνεργασίας για την ενίσχυση του συστήματος επιτροπείας, υποδοχής και προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων που ζουν στην Ελλάδα, υπέγραψαν σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου και η υπουργός Μετανάστευσης της Ολλανδίας, ‘Ανκι Μπρόκερς- Κνολ.

Η υπογραφή έγινε με τηλεδιάσκεψη, παρουσία της πρέσβειρας της Ολλανδίας στην Ελλάδα, Στέλα Ρόνερ, και αντιστοίχως του Έλληνα πρέσβη, Νικόλαου Πλεξίδα.

Το μνημόνιο συνεργασίας αφορά σε τριετές πρόγραμμα, που αποσκοπεί στην ενίσχυση της δυναμικότητας των αρμόδιων ελληνικών αρχών στον τομέα της επιτροπείας. Η χρηματοδότηση θα είναι ύψους έως 4 εκατ. ευρώ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την κατασκευή ασφαλών δομών φιλοξενίας, συνολικής δυναμικότητας 48 θέσεων για ασυνόδευτους ανήλικους, την υποστήριξη του συστήματος επιτροπείας, την ανάπτυξη προγράμματος κατάρτισης των επιτρόπων και της ομάδας διαχείρισης που θα επιβλέπει τους επιτρόπους, τη λειτουργία συστήματος παρακολούθησης και αξιολόγησης των επιτρόπων, μέσω μηχανισμού παραπόνων και ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη συλλογή και παρουσίαση στατιστικών δεδομένων για την επιτροπεία και τέλος, τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων με ειδική τεχνογνωσία σε σχετικές δραστηριότητες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, η συμφωνία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και ειδικότερα των συστηματικών ελληνικών προσπαθειών σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο για την εξασφάλιση επαρκούς στήριξης προς τη χώρα μας στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Αμέσως μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι «το δίκτυο των διμερών συνεργασιών στα θέματα μετανάστευσης διευρύνεται προς όφελος της χώρας μας, που ως χώρα πρώτης γραμμής και υποδοχής αντιμετωπίζει τη μεγάλη πρόκληση του μεταναστευτικού στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής ενόψει Καζακστάν (pics+vid)

Η Εθνική ομάδα προπονήθηκε στη Νέα Σμύρνη και ανεβάζει ρυθμούς ενόψει Καζακστάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024