Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προσφυγικό: Επαφές Κουμουτσάκου για επαναπατρισμό 5000 αιτούντων άσυλο

Προσφυγικό: Επαφές Κουμουτσάκου για επαναπατρισμό 5000 αιτούντων άσυλο

Η επιτάχυνση της εφαρμογής του προγράμματος Υποβοηθούμενων Εθελούσιων Επιστροφών και Επανένταξης (AVRR) του ΔΟΜ αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης του Γιώργου Κουμουτσάκου με τον πρέσβη του Αφγανιστάν και τον πρέσβη του Ιράκ. Το πρόγραμμα προβλέπει τον επαναπατρισμό 5000 αιτούντων άσυλο

Η επιτάχυνση της εφαρμογής του προγράμματος Υποβοηθούμενων Εθελούσιων Επιστροφών και Επανένταξης (AVRR) του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου με τον πρέσβη του Αφγανιστάν, Mirwais Samadi, και τον επικεφαλής του ΔΟΜ στην Ελλάδα, Gianluca Rocco, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Επαναπατρισμός 5000 αιτούντων άσυλο

Το πρόγραμμα αυτό, που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, έχει ως σκοπό την αποσυμφόρηση των νησιών μέσω του επαναπατρισμού έως 5.000 αιτούντων άσυλο, οι οποίοι λαμβάνουν οικονομική βοήθεια και επιστρέφουν με τη βούλησή τους στις χώρες καταγωγής τους.

Ο κ. Samadi τόνισε ότι η χώρα του θα συμβάλλει έμπρακτα στην επιτάχυνση της εφαρμογής του προγράμματος. Παρομοίως, επικοινωνία είχε ο κ. Κουμουτσάκος με τον πρέσβη του Ιράκ στην Ελλάδα, Shorsh Khalid Said, ο οποίος επίσης εξέφρασε την πρόθεσή του να εντατικοποιηθούν περαιτέρω οι διαδικασίες εφαρμογής του προγράμματος εθελούσιων επιστροφών.

Η πρώτη μετακίνηση μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, αφού αρθούν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας του COVID-19, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή ΑΜΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024