Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεγάλος Περίπατος : Πού υπάρχει κίνηση τώρα στην Αθήνα

Μεγάλος Περίπατος : Πού υπάρχει κίνηση τώρα στην Αθήνα

Έπειτα από τρεις ημέρες ταλαιπωρίας, σήμερα Πέμπτη η κίνηση διεξάγεται χωρίς σημαντικά προβλήματα, ωστόσο αυτή την ώρα οι οδηγοί θα συναντήσουν λίγη κίνηση στο ξεκίνημα της Πανεπιστημίου

Ελαφρώς αυξημένη κίνηση παρατηρείται αυτή την ώρα σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Ο «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας» που άλλαξε την Πανεπιστημίου προκαλεί εδώ και τρεις ημέρες μπλοκάρισμα στο κέντρο, με τους οδηγούς να πρέπει να δείξουν μεγάλη υπομονή.

Έπειτα από τρεις ημέρες ταλαιπωρίας, σήμερα Πέμπτη η κίνηση διεξάγεται χωρίς σημαντικά προβλήματα, ωστόσο αυτή την ώρα οι οδηγοί θα συναντήσουν λίγη κίνηση στο ξεκίνημα της Πανεπιστημίου.

Την ίδια ώρα, μποτιλιάρισμα υπάρχει επι της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Μεταμόρφωσης και στα δύο ρεύματα και στην Κατεχάκη, στο ρεύμα προς Καρέα.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων, Βασίλης – Φοίβος Αξιώτης, για την πορεία των εργασιών στο πλαίσιο του «Μεγάλου Περιπάτου» και την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τον κ. Αξιώτη, «μέρα με τη μέρα η κυκλοφοριακή συμφόρηση θα γίνεται κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση» και σε αυτό έχει βοηθήσει το γεγονός ότι έχουν δοθεί από το δήμο 15 εναλλακτικές διαδρομές ώστε η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού να είναι η ελάχιστη δυνατή.

Για τους φωτεινούς σηματοδότες, υποστήριξε πως βρίσκονται σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς προκειμένου επαναρυθμίσουν 27 κόμβους εντός του αστικού ιστού έτσι ώστε να εφαρμοστεί το «πράσινο κύμα» για να είναι ακώλυτη η κυκλοφορία.

Ο κ. Αξιώτης δήλωσε πως η πιλοτική εφαρμογή πρέπει να διαρκέσει ένα ικανοποιητικό χρονικό διάστημα, 4-6 μήνες, προκειμένου να αξιολογηθεί δια ζώσης η κυκλοφοριακή μελέτη. Μετά το πέρας της πιλοτικής εφαρμογής, θα ισχύσει η οριστική εφαρμογή. Ο αντιδήμαρχος βεβαίωσε πως το μεσοδιάστημα δε θα κλείσουν άλλοι δρόμοι, καθώς η κυκλοφορία έχει ήδη περιοριστεί στο 90% των δρόμων.

Όσον αφορά στο τραμ, λόγω της μη χρήσης του τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, χρησιμοποιούνται παρωδικά οι γραμμές του για να δημιουργηθεί ποδηλατοδρόμος που θα συνδέσει το Καλλιμάρμαρο με την πλατεία Ομονοίας.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024