Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μεγάλος Περίπατος: Βράδυ-πρωί οι εργασίες στην Πανεπιστημίου μετά τις αντιδράσεις και την ταλαιπωρία

Μεγάλος Περίπατος: Βράδυ-πρωί οι εργασίες στην Πανεπιστημίου μετά τις αντιδράσεις και την ταλαιπωρία

Όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες, οι εργασίες στο κέντρο της πρωτεύουσας που ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας, συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση ακόμη και τις νυχτερινές ώρες.

Βράδυ-πρωί γίνονται οι εργασίες για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας, καθώς όσο πιο γρήγορα τελειώσει η πεζοδρόμηση κυρίως στους κεντρικούς δρόμους, τόσο πιο γρήγορα θα σταματήσει η γκρίνια αλλά και η κίνηση στους δρόμους.

Όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες, οι εργασίες στο κέντρο της πρωτεύουσας που ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας, συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση ακόμη και τις νυχτερινές ώρες.

Ειδικότερα οι εργαζόμενοι του Δήμου συνέχισαν τα έργα ανάπλασης του κέντρου επί της οδού Πανεπιστημίου και το βράδυ της Τρίτης.

Φαίνεται πως τα παράπονα των πολιτών, αλλά και το κυκλοφοριακό κομφούζιο των τελευταίων ημερών έκανε τον Δήμο Αθηναίων να επισπεύσει τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση των έργων του Μεγάλου Περίπατου στην Πανεπιστήμιου.

Μπακογιάννης: «Δεν υπάρχουν ιδανικές μέρες για μια τόσο μεγάλη αλλαγή»

Πάντως το θέμα συζητήθηκε δεόντως και στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, όπου ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης παραδέχθηκε ότι «δεν ήταν ευχάριστο αυτό που έγινε», ενώ κάλεσε τις υπόλοιπες παρατάξεις και τους πολίτες να δείξουν υπομονή.

Ειδικότερα με διάθεση αυτοκριτικής για το κυκλοφοριακό χάος που προκλήθηκε στο κέντρο της Αθήνας και ειδικά στην Πανεπιστημίου, από τα έργα για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας εμφανίστηκε ο Κώστας Μπακογιάννης στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο της πόλης όπου δέχθηκε πυρά.

Ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις δυσλειτουργίες που εμφανίστηκαν την πρώτη μέρα εφαρμογής των μέτρων για τον Μεγάλο Περίπατο στην οδό Πανεπιστημίου.

«Δεν ήταν ευχάριστο αυτό που έγινε σήμερα το πρωί» είπε ο κ. Μπακογιάννης.

Απαντώντας στην κριτική ότι τα προβλήματα στο κέντρο εντάθηκαν καθώς οι εργασίες για τον μεγάλο περίπατο συνέπεσαν με την πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων, ο δήμαρχος Αθηναίων έσπευσε να πει ότι «δεν υπάρχουν ιδανικές μέρες για μια τόσο μεγάλη αλλαγή». «Είναι ένα έργο που το συζητάμε 35 χρόνια και ποτέ δεν το τόλμησε κανείς», επέμεινε ο κ. Μπακογιάννης.

«Τώρα είναι η ώρα της πόλης. Αποτελεί καινοτομία ότι είναι ένα έργο πιλοτικό, ανοικτό στον κόσμο, έρχεται και προκαλεί διάλογο για την πολη με πολλή συζήτηση. Πρέπει όλοι να δεχτούμε την κριτική, να μάθουμε από αυτά που μας λένε και να βελτιώσουμε ή να προσαρμόσουμε το έργο εφόσον χρειαστεί».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι η ομάδα του ΕΜΠ που εκπόνησε την μελέτη συνεχίζει να παρακολουθεί την εξέλιξη ώρα με την ώρα και «συνέχεια προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι». Στο τέλος άφησε και αιχμή κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ που έβγαλαν ανακοινώσεις κατά του Μεγάλου Περιπάτου λέγοντας ότι οι δημοτικές τους παρατάξεις υπερψήφισαν στον Δήμο. Μάλιστα, ζήτησε από τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον Παύλο Γερουλάνο να βοηθήσουν τα κόμματά και να τα ενημερώσουν για τα έργο.

Ζήτησε επίσης, απευθυνόμενος προς τον Νίκο Σοφιανό του ΚΚΕ, να χρησιμοποιήσουν τα μέλη του τον Μεγάλο Περίπατο στην επόμενη διαδήλωση ώστε να μένει χώρος για την κυκλοφορία.

Πάντως ο κ. Μπακογιάννης, απαντώντας στην κριτική που άσκησε στις ρυθμίσεις του Μεγάλου Περιπάτου ο ακτιβιστής του αναπηρικού κινήματος Αντώνης Ρέλλας, είπε πως θα επιδιώξει συνάντηση μαζί του.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024