Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τράπεζα της Αγγλίας : Ενισχύει κατά 100 δισ. λίρες το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων

Τράπεζα της Αγγλίας : Ενισχύει κατά 100 δισ. λίρες το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων

Την απόφαση να αυξήσει κατά 100 δισ. λίρες το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων πήρε η Τράπεζα της Αγγλίας, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να προστατεύσει την οικονομία της χώρας από τον αντίκτυπο της πανδημίας.

Την επέκταση του προγράμματος της αγοράς ομολόγων της κατά επιπλέον 100 δισ. λίρες ανακοίνωσε η Τράπεζα της Αγγλίας, σε μία προσπάθεια να βοηθήσει την βρετανική οικονομία να αντεπεξέλθει στην χειρότερη οικονομική ύφεση των τριών τελευταίων αιώνων.

Με την απόφαση αυτή το συνολικό ποσό του προγράμματος ανέρχεται στα 745 δισεκατομμύρια λίρες, ενώ ανακοίνωσε ότι διατηρεί το βασικό της επιτόκιο στο 0,1%.

Σύμφωνα με την τράπεζα, οι αγορές ομολόγων θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2020.

Η οικονομία θα χρειαστεί χρόνο για να ανακάμψει

Η Τράπεζα, εξηγώντας τους λόγους της απόφασής της, αναφέρει σε ανακοίνωση ότι «με βάση τα δεδομένα που προκύπτουν, η πτώση του παγκόσμιου και του βρετανικού ΑΕΠ κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020 θα είναι μικρότερη.»

» Ωστόσο, από αυτό είναι δύσκολο να έχουμε ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα για την ανάκαμψη που θα ακολουθήσει. Υπάρχει ο κίνδυνος για υψηλότερη και διαρκή ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο.»

» Ακόμη και με την χαλάρωση κάποιων περιορισμών (λόγω της πανδημίας) στην οικονομική δραστηριότητα, είναι πιθανό ότι θα παραμείνει ως ένα βαθμό η επιφυλακτική συμπεριφορά των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.»

» Η οικονομία και ειδικά η αγορά εργασίας, συνεπώς, θα χρειαστούν χρόνο για να ανακάμψουν στον δρόμο που βρισκόταν πριν».

Τον προηγούμενο μήνα η Τράπεζα της Αγγλίας είχε προειδοποιήσει για συρρίκνωση της οικονομίας κατά 30% κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, σε μία από τις χειρότερες επιδόσεις της εδώ και 300 χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Bloomberg

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024