Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η «βιτριολίστρια» και δύο περίεργες υπάρξεις

Η «βιτριολίστρια» και δύο περίεργες υπάρξεις

Τι έγινε στην Ευελπίδων όταν οδηγήθηκε στον ανακριτή η φερόμενη ως δράστις της επίθεσης με βιτριόλι

Μηδενί δίκην δικάσεις…» κατά την αρχαία ρητορική του Φωκυλίδη, όταν όμως οι ενδείξεις είναι πιο ατμοσφαιρικές από τις ούτως ή άλλως επίδικες αποδείξεις που τίθενται στη βάσανο της αμφισβήτησης κατά την ακροαματική διαδικασία, προτιμώνται για την περιγραφή καταστάσεων και την αποφυγή παρεξηγήσεων. Την Τρίτη το πρωί λοιπόν, στο προαύλιο μπροστά από την κεντρική είσοδο του κτιρίου  9 στην πρώην Σχολή Ευελπίδων, ρεπόρτερ, δικηγόροι από άλλα πινάκια, αστυνομικοί, περίεργοι, κάμεραμαν και φωτογράφοι περίμεναν με  ενδιαφέρον την αποκαλούμενη «βιτριολίστρια».

Μεταξύ αυτών και μια ηλικιωμένη–ηλιοκαμμένη φιγούρα με ξανθό κότσο, μάξι λευκό φόρεμα  καλοκαιρινής υφής, ψηλόλιγνο κορμί. Δεν φαινόταν ανήσυχη, άλλωστε η κατηγορούμενη  είχε αποφασίσει να  κάνει χρήση του δικαιώματος της σιωπής, δηλαδή να μην πει το παραμικρό σε ανακριτή – εισαγγελέα, να προφυλακιστεί και  ενδεχόμενα να επανέλθει μετά την ενσωμάτωση του συνόλου των στοιχείων στη δικογραφία.

Λίγο αργότερα, στο ίδιο σκιερό παγκάκι δίπλα στην κύρια κάθισαν δύο νεαρές  κοπέλες που πλησίαζαν τα  30 και προσέλκυαν τα βλέμματα όσων αναζητούσαν τρυφηλές συντροφιές. Τουτέστιν, πληθωρικές εμφανίσεις, εφαρμοστά παντελόνια στα  γυμνασμένα πόδια τους, προσεκτικά ντεκολτέ, πρωινό μακιγιάζ, οικολογικές βαφές, σαρκώδη χείλη και γαλλικό  υβουάρ  – ροζ μανικιούρ σε νύχια 4-5 πόντων, εξίσου αποτελεσματικά με το βιτριόλι σε περίπτωση σωματικής εμπλοκής τους με ανεπιθύμητους.

Αμίλητες σχεδόν, εξοικειωμένες με το περιβάλλον των δικαστηρίων, κάλυπταν τα συναισθήματα τους πίσω από τα τεράστια μαύρα γυαλιά που παρέπεμπαν στις ασπρόμαυρες «τελεβιζιόν» (κατά Ζαμπέτα) της δεκαετίας του  ’70. Όταν κατέβηκε η 35χρονη πήγαν κοντά στο αυτοκίνητο της  Ασφάλειας σαν να ήθελαν να της πουν μια κουβέντα, έναν παρηγορητικό λόγο. Μάταια αφού εκείνη είχε πλήρως καλύψει το πρόσωπό της πλήρως και περιβάλλονταν από αστυνομικούς.

«Πού είναι το καρνέ;» αναρωτήθηκε ένας παλαιός δικηγόρος, βλέποντας τις να φεύγουν λίγο αργότερα. «Να δώσει το καρνέ, γίναν πολλά μέσα στην καραντίνα…»   επαναλάμβανε.

Οι άτιμες ενδείξεις ουδέποτε παρακάμφθηκαν από τους έμπειρους λειτουργούς οι οποίοι πάντα «κοιτάζουν» και προς τα έξω στη διάρκεια της ανάκρισης. Κι αυτές δεν πήγαν στην «Ευελπίδων» για να περάσουν απαρατήρητες.

Sports in

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 28-28: Σπουδαία εμφάνιση στην Ουγγαρία και τώρα όλα είναι στο χέρι του!

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup, καθώς ήρθε ισόπαλος 28-28 με την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία – Σε μία εβδομάδα (27/4) η ρεβάνς στο Κλειστό της Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024