Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαρκέλλα : Στα χνάρια της κοκκινομάλλας οι Αρχές, ενώ βρέθηκαν ουσίες στο αίμα της 10χρονης

Μαρκέλλα : Στα χνάρια της κοκκινομάλλας οι Αρχές, ενώ βρέθηκαν ουσίες στο αίμα της 10χρονης

Πολλά είναι τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα, σχετικά με την εξαφάνιση της 10χρονης Μαρκέλλας, η οποία μπορεί να βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, ωστόσο η υπόθεση φαίνεται πως έχει ακόμα πολύ «δρόμο»

Πολλά είναι τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα, σχετικά με την εξαφάνιση της 10χρονης Μαρκέλλας, η οποία μπορεί να βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, ωστόσο η υπόθεση φαίνεται πως έχει ακόμα πολύ «δρόμο».

Τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικά, αφού, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο κορίτσι, χορηγήθηκαν ναρκωτικές ουσίες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην 10χρονη χορηγήθηκε ένας αρκετά επικίνδυνος συνδυασμός, σύμφωνα με τα ευρήματα των πρώτων τοξικολογικών εξετάσεων που δόθηκαν σήμερα, Τρίτη, στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, προκύπτει από τις τοξικολογικές εξετάσεις στο κορίτσι δόθηκε ένας συνδυασμός σκληρών κατασταλτικών και διεγερτικών ουσιών, το λεγόμενο «speedball».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ANT1, τα ηρεμιστικά χάπια που δόθηκαν στη 10χρονη μαθήτρια προκαλούν αμνησία, ενώ επιφέρουν και μείωση των αναστολών. Από την άλλη πλευρά, η κοκαΐνη που της χορηγήθηκε, κρατά σε εγρήγορση τον οργανισμό ώστε να μην πέσει σε λήθαργο.

Οι αστυνομικοί καλούνται να βρουν απάντηση στο ερώτημα, εάν οι δράστες που χορήγησαν στη Μαρκέλλα αυτά τα ναρκωτικά γνώριζαν την αντικρουόμενη επίδραση που έχουν στον ανθρώπινο οργανισμό και εάν ναι, μήπως αυτό φανερώνει κάτι για το κίνητρο της αρπαγής.

Σύμφωνα με πηγές των διωκτικών και δικαστικών Αρχών, η χορήγηση των ναρκωτικών ουσιών στη μικρή μαθήτρια έγινε «σχετικά πρόσφατα» χωρίς όμως να προσδιορίζεται επακριβώς ο χρόνος.

Πλέον θεωρείται βέβαιο πώς πέραν του σοκ λόγω της αρπαγής, η λήψη των εν λόγω ναρκωτικών ουσιών ευθύνεται για την εικόνα σύγχυσης που παρουσίασε η 10χρονη αμέσως μετά τον εντοπισμό της και κατά τις πρώτες συνομιλίες με τους παιδοψυχολόγους και αστυνομικούς.

Εκτός Θεσσαλονίκης οι έρευνες για την κοκκινομάλλα

Οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό της μυστηριώδους γυναίκας που φέρεται να άρπαξε την 10χρονη Μαρκέλλα από την Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης και την κράτησε επί 44 ώρες πριν την αφήσει κοντά σε βενζινάδικο της Καλαμαριάς, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Πλέον οι αστυνομικές έρευνες στρέφονται και εκτός Θεσσαλονίκης καθώς, σύμφωνα με πηγές των διωκτικών Αρχών, εξετάζεται η εκδοχή η γυναίκα αυτή να βρίσκεται σε περιφερειακή πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου διέφυγε μόλις απελευθέρωσε την ανήλικη.

Το πρόσωπο που αναζητούν οι Αρχές φαίνεται ότι προέρχεται από το ευρύτερο περιβάλλον της Μαρκέλλας και είναι γνωστό στην οικογένεια. Αναγνωρίστηκε δε, κατά τις ίδιες πηγές, από την ίδια την ανήλικη, αλλά προς το παρόν το κίνητρο της πράξης παραμένει αδιευκρίνιστο και ενδεχομένως αυτό να αποσαφηνιστεί μόλις εντοπιστεί και εξεταστεί από τους αστυνομικούς.

«Δεν έχει πειραχτεί πουθενά το παιδί»

Για ένα παιδί πελαγωμένο, τρομαγμένο, που δεν μιλούσε όπως όλα τα παιδιά στη μαμά του, έκανε λόγο η μητέρα της 10χρονης που είχε εξαφανιστεί στη Θεσσαλονίκη. Όπως είπε στην κάμερα του Star, «προσπαθούμε να το συνεφέρουμε για να μην φοβάται».

Η ίδια σημείωσε πως «εμείς δεν έχουμε εχθρούς, ούτε έχουμε γυναίκες που να είναι φίλες μας και να πω θα πάει να πάρει το παιδί μας για τον α’ ή β’ λόγο. Τη συγκεκριμένη ημέρα μου είπε »μανούλα, μπορείς να έρθεις να με πάρεις;». Το έχω βάρος που δεν πήγα να την πάρω, γιατί ίσως την προλάβαινα και ίσως να μην γινόταν ό,τι έγινε. Μου είπαν «μπορεί να γινόταν τη δεύτερη ημέρα ό,τι ήταν να γίνει».

«Αν θα βρεθεί αυτή η γυναίκα, δεν υπάρχει περίπτωση να την αφήσω έτσι. Έτσι όπως είδα το παιδί μου», συμπλήρωσε. «Δεν υπάρχει περίπτωση να το ξεπεράσει έτσι εύκολα. Όταν είδα ότι δεν τη βρίσκω πουθενά, έλεγα «Θεέ μου φέρ’ την μου και ό,τι θες από μένα».

Όσο για τον εάν σχετίζεται κάποιος υπερήλικας με την υπόθεση, απάντησε: «Θα μας το έλεγε ότι «συνάντησα αυτόν»».

Πάντως, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, «όλες οι εξετάσεις βγαίνουν τζάμι, δεν έχει πειραχτεί πουθενά το παιδί, ούτε ναρκωτικές ουσίες, ούτε τίποτα. Τα σημάδια τα είχε εδώ πάνω (δείχνοντας τον βραχίωνα), μελανιές. Πουθενά αλλού, ούτε στα νεφρά. Πονούσε, επειδή ήταν νηστικό τόσες ώρες».

Η μητέρα της πρόσθεσε πως οι κάμερες ασφαλείας έδειξαν «ότι περπατάει με ένα άτομο. Μια γυναίκα αδύνατη, με κόκκινα μαλλιά, κοντά. Αλλά, όταν βγαίνει στον κεντρικό δρόμο, φαίνεται να φορά κουκούλα». Και τόνισε ότι μόνο η μικρή μπορεί να πει ποια ήταν αυτή η γυναίκα.

Από την πλευρά της, η θεία και νονά της μικρής είπε πως το παιδί δέκα χρόνια τώρα μεγάλωνε σε ένα περιβάλλον με πολλή αγάπη και φροντίδα και υπογράμμισε πως δεν θέλει ούτε να σκεφτεί πως το παιδί μπορεί να φιλοξενηθεί από ίδρυμα.

Πρόεδρος «Χαμόγελου του Παιδιού» στο MEGA: Η δημοσιοποίηση αποτρέπει κάποιους από τα βρώμικα σχέδιά τους

Ο Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος «Χαμόγελο του Παιδιού», μίλησε στο LIVE NEWS για την υπόθεση της 10χρονης Μαρκέλλας και τις έρευνες που διεξάγονται στο στενό οικογενειακό της περιβάλλον.

Ο κ. Γιαννόπουλος, από την πρώτη στιγμή, αιτήθηκε να διερευνηθεί το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον της μικρής, αναφέροντας ότι: «οι πληροφορίες που ήρθαν στην ευρωπαϊκή γραμμή για την εξαφάνιση παιδιών, ήταν τεκμηριωμένες. Εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να τις αξιοποιήσουμε, αλλά να τις στείλουμε στις αστυνομικές Αρχές.

«Όσα έρχονται στο προσκήνιο, φαίνονταν ξεκάθαρα. Απευθύναμε την αναφορά στην εισαγγελέα ανηλίκων. Ο λόγος ήταν πολλαπλός. Ήταν ένα περιβάλλον που είχε μια παθογένεια, το οποίο δημιούργησε κάποια προβλήματα. Πρέπει να συλληφθεί η γυναίκα και ο 80χρονος και όσοι συνέβαλαν σε αυτό», σημείωσε.

Ερωτηθείς για τους λόγους της απαγωγής, τόνισε ότι: «Δεν μπορώ να ξέρω, αυτός ο σκοπός της δημοσιοποίησης, η συμβολή των ΜΜΕ, είναι αυτό που αποτρέπει κάποιους από τα βρώμικα σχέδιά τους. Η αστυνομία πρέπει να τα βάλει με όνομα, με στοιχεία. με αποδεικτικά στοιχεία κ.λπ.»

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024