Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
McLaren 720S 25 Anniversary Le Mans: Αργυρό ιωβηλαίο σε... πορτοκαλί

McLaren 720S 25 Anniversary Le Mans: Αργυρό ιωβηλαίο σε… πορτοκαλί

Η McLaren συμπληρώνει την γκάμα των sportscars της με μια ακόμα επετειακή έκδοση της 720S η οποία αποτίει φόρο τιμή στην νίκη των Βρετανών στο Le Mans εν έτει 1995 με την θρυλική F1 GTR.

H βρετανική φίρμα  προσθέτει στο παλμαρέ της μια νέα επετειακή έκδοση της 720S η οποία δημιουργήθηκε με αφορμή την 25η επέτειο από την νίκη της McLaren στην πίστα του Le Mans με την F1 GTR, από την οποία και αντλεί τη σχεδιαστική της έμπνευση η νέα ειδική έκδοση του βρετανικού sportscar η οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις 50 αντίτυπα για όλο τον κόσμο.

Έτσι, όπως και η F1 GTR, η 720S επωφελείται από μια νέα εισαγωγή αέρα στην οροφή, νέες σχεδιαστικές λεπτομέρειες από ανθρακόνημα σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα στα φτερά, χρυσές δαγκάνες για τα φρένα καθώς και νέου σχεδιασμού ζάντες αντίστοιχης αισθητικής με το νικηφόρο αγωνιστικό πρωτότυπο του 1995. Παράλληλα, για λόγους που άπτονται του περιορισμού του βάρους το πίσω παρμπρίζ  έχει αντικαταστήσει το γυάλι με πολυανθρακικό πολυμερές.

Η 720S 25 Anniversary Le Mans θα είναι διαθέσιμη σε δύο αποχρώσεις, το χαρακτηριστικό πορτοκαλί που είναι συνυφασμένο με την McLaren και γκρι ενώ κάθε αντίτυπο θα φέρει ευδιάκριτα την παραπάνω ονομασία στα πλευρά της, ενώ για όσους αγαπούν τους συλλεκτικούς… συμβολισμούς, ο αριθμός πλαισίου των 50 αντιτύπων θα ξεκινά από το 298 όσοι και οι γύροι που χρειάστηκε να συμπληρώσει η F1 GTR στο Le Mans για να νικήσει.

Στο εσωτερικό, τα καθίσματα κατασκευάζονται από ανθρακόνημα ενώ στις επενδύσεις κυριαρχεί το δέρμα Alcantara. H επετειακή 720 S διαθέτει νέο τιμόνι με δείκτη, ενώ την εικόνα του ταμπλό, συμπληρώνει η γνωστή πλακέτα με την αρίθμηση και τα διακριτικά που σηματοδοτούν την συλλεκτικότητα της έκδοσης, τα οποία παρεπιδημούν επίσης στα προσκέφαλα των καθισμάτων.

Όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις της 720S, η επετειακή έκδοση επωφελείται από έναν V8 των 4,0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 720 ίππους και 770 Nm ροπής και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων που μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς, εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 341 χλμ.ώρα.

Φυσικά όπως ισχύει για κάθε επετειακή ή μη έκδοση της McLaren που σέβεται τον εαυτό της, οι δυνητικοί αγοραστές του βρετανικού επετειακού μοντέλου θα μπορούν να επωφεληθούν από σειρά επιπλέον σχεδιαστικών και μη χαρακτηριστικών  δια χειρός του εσωτερικού βελτιωτικού της φίρμας, McLaren Special Oeprations που προσφέρεται ένα ικανό μέρος των εξωτερικών και εσωτερικών επιφανειών της έκδοσης με ανθρακονημάτινες.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι από τα συνολικά 50 αντίτυπα μόλις 16 προορίζονται για την Ευρώπη όπου ξεκινούν από το ποσό των 254.000 στερλινών δηλαδή περίπου 283.000 ευρώ.

Sports in

Στη «χρυσή βίβλο» της UEFA o Ολυμπιακός!

Η ομάδα του Πειραιά φιγουράρει πια δίπλα στα μεγαθήρια της Ευρώπης μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ των Νέων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024