Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πυρκαγιά» στα… Μαθηματικά

«Πυρκαγιά» στα… Μαθηματικά

Γκρίνιες στο ΙΕΠ για τα βιβλία

Ακόμη δεν ξεκίνησε η διαδικασία επιλογής των ομάδων που θα φτιάξουν τα νέα αναλυτικά προγράμματα των σχολείων και της συγγραφής των νέων βιβλίων (πολλά εκατομμύρια ακούω ότι δίνονται από τα κοινοτικά κονδύλια για το συνολικό «πακέτο») και άρχισαν οι γκρίνιες στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ). Η ηγεσία του δέχεται έντονη κριτική ότι ομάδες όσων εκπονούν τα αναλυτικά προγράμματα επιλέγονται αναξιοκρατικά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υποτιμώνται επιστήμονες κύρους έναντι άλλων που φαίνεται ότι υπερτερούν. Τα κριτήρια επιλογής τέθηκαν από το ίδιο το ΙΕΠ.

Στα Μαθηματικά μαθαίνω ότι έχει ξεσπάσει «πυρκαγιά» με δυο μεγάλους επιστήμονες και συμβούλους σε αντίστοιχα θέματα να απειλούν με παραίτηση και την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία στα «κάγκελα» για την επιλογή του μαθηματικού που επελέγη για να ηγηθεί της διαδικασίας ως επόπτης: «Οφείλω να δηλώσω ότι εγώ προσωπικά εκτίθεμαι από μια τέτοια απόφαση και ότι δεν είμαι διατεθειμένος να γίνω αποδέκτης μιας γενικευμένης κριτικής και ειρωνικών σχολίων, αλλά ούτε και να βρεθώ στη θέση να απολογούμαι στην επιστημονική κοινότητα για μια αναξιοκρατική επιλογή» λέει στην επιστολή του προς τη διοίκηση του ΙΕΠ, που έχει στη διάθεσή του το «Βήμα», έγκριτος μαθηματικός με παρουσία 45 ετών στο χώρο της εκπαίδευσης και ενεργό μέλος της μαθηματικής κοινότητας της χώρας.

Πηγή: Βηματοδότης

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024