Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρεκόρ αυτονομίας για το Tesla Model S

Ρεκόρ αυτονομίας για το Tesla Model S

H Tesla γίνεται η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που προσφέρει ηλεκτροκίνητο μοντέλο με αυτονομία που ξεπερνά τα 400 μίλια. Ο λόγος για το Model S το οποίο βάσει των αμερικανικών προτύπων μέτρησης της EPA έχει αυτονομία 402 μιλίων δηλαδή 647 χλμ.

Η αμερικανική και ηλεκτρογενής φίρμα κατέρριψε ένα ακόμα ρεκόρ από αυτά στα οποία αρέσκεται ο Elon Musk, παρουσιάζοντας μια νέα βελτιωμένη έκδοση του Model S η οποία υπόσχεται αυτονομία 402 μιλίων βάσει των αμερικανικών προτύπων μέτρησης της EPA και επιτυγχάνοντας έτσι την παγκόσμια πρωτιά για ηλεκτροκίνητο ευρείας παραγωγής σε ό,τι αφορά την παράμετρο της αυτονομίας.

Η νέα εκδοχή του Model S η οποία ονομάζεται Long Range Plus, αντικαθιστά την Long Range στην γκάμα του μοντέλου και είναι ήδη διαθέσιμη προς παραγγελία στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την Tesla, το βελτιωμένο μέγεθος αυτονομίας το οποίο υπόσχεται αύξηση 20% σε σχέση με την προηγούμενη μεγαλύτερης αυτονομίας εκδοχή του μοντέλου,  προήλθε από την αξιοποίηση ελαφρύτερης μπαταρίας και ηλεκτροκινητήρων καθώς και μια σειρά από παρεμβάσεις  που συναντώνται και στα νεότερα Model 3 και Model Y όπως π.χ. τα ελαφρύτερα καθίσματα που συνέβαλαν στην συνολική μείωση του βάρους.

Υπό το ίδιο σκεπτικό, η Tesla επαναπρογραμμάτισε τη λειτουργία του συστήματος ανάκτησης κινητικής ενέργειας κατά την επιβράδυνση προκειμένου να παρεμβαίνει σε ακόμα χαμηλότερες ταχύτητες, χρησιμοποίησε νέου σχεδιασμού, πιο αεροδυναμικούς τροχούς αλλά και αντικατέστησε την μηχανική αντλία λαδιού με ηλεκτροκίνητη.

Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η πρωτιά του Model S προκύπτει από τις μετρήσεις βάσει των πρωτοκόλλων της EPA τα οποία διαφοροποιούνται σημαντικά σε σχέση με το ευρωπαϊκό πρωτόκολλο WLTP με δεδομένη και τη διαφορά στην μορφολογία του οδικού δικτύου ανάμεσα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και στα καθ΄ημάς.

Συγκεκριμένα, οι μετρήσεις της EPA εστιάζουν περισσότερο στην αυτονομία που μπορεί να προσφέρει ένα όχημα σε συνθήκες αυτοκινητοδρόμων και στις σε μετακινήσεις μακρινών αποστάσεων και λιγότερο στο «σταμάτα-ξεκίνα» και τις μικρές αποστάσεις που αποτελούν τον κανόνα στη γηραιά ήπειρο. Έτσι, αν και τα 402 μίλια των μετρήσεων της EPA μεταφράζονται σε 647 χλμ. δεν θα αποτελούσε έκπληξη όταν το μοντέλο περάσει από την ευρωπαϊκή διαδικασία έγκρισης τύπου να εμφανίζει μικρότερη αυτονομία.

Όπως και να έχει πάντως, η Tesla κατάφερε με το συγκεκριμένο μοντέλο να καταρρίψει ένα ακόμα ρεκόρ θέτοντας ψηλότερα τον πήχη σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις των ηλεκτροκίνητων αλλά και κάνοντας ένα ακόμα βήμα που θα βοηθήσει στην περαιτέρω διάδοσή τους που είναι και εν τέλει το ζητούμενο.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024