Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση συναίνεσε επισήμως στο πέμπτο μνημόνιο

Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση συναίνεσε επισήμως στο πέμπτο μνημόνιο

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του υπουργού Οικονομικών, εξαπολύει με σημερινή δήλωσή του ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης για τις αποφάσεις του Eurogroup της Πέμπτης.

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του υπουργού Οικονομικών, εξαπολύει με σημερινή δήλωσή του ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, υποστηρίζοντας ότι την περασμένη Πέμπτη 11 Ιουνίου ο κ. Σταϊκούρας, όχι μόνο είπε «ναι» στην αβάστακτη λιτότητα που απαιτεί η μείωση του κρατικού ελλείμματος το 2021, αλλά «έφθασε να πει ναι στην ακόμα πιο αβάσταχτη λιτότητα που απαιτεί ένα …πρωτογενές πλεόνασμα το 2021».

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, ουσιαστικά «η κυβέρνηση Μητσοτάκη συναίνεσε επισήμως στο 5ο Μνημόνιο» επικαλούμενος τη δήλωση του Eurogroup της 11ης Ιουνίου που, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «…περιμένουμε ένα πρωτογενές έλλειμμα το 2020, πριν επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα το 2021».

Επίσης, υπενθυμίζει την παρέμβασή του από το βήμα της Βουλής όταν στις 29 Μαΐου, απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών, προειδοποίησε: «Όταν θα έρθουν και θα σας επιβάλουν την μείωση του κρατικού ελλείμματος από ένα δυσθεώρητο -15%, -10% στο -3%, εσείς τι θα κάνετε; Θα πείτε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ πάλι; Δηλώστε το αυτή τη στιγμή. Πείτε ότι εμείς πιστεύουμε πως ο ευρωπαϊσμός απαιτεί να πούμε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. Πείτε το!»

Ακόμη ο κ. Βαρουφάκης θέτει το ερώτημα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών αν γνωρίζουν τι έκαναν και προσθέτει: «Είναι δυνατόν να δεσμευτήκατε να πετύχετε από το 2021 κιόλας πρωτογενές πλεόνασμα; Δηλαδή, να επιβάλετε στον άμοιρο αυτό λαό λιτότητα χειρότερη και από εκείνη της περιόδου του 2010-2012; Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτό σημαίνει πρωτογενές πλεόνασμα το 2021. Με τί ανταλλάγματα;».

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 παραπέμπει στην διακήρυξη του κόμματός του που είχε προβλέψει ότι «το 5o Μνημόνιο είναι προ των πυλών».

Σημειώνει,τέλος, ότι «μόνο μια Δημοκρατική Επανάσταση μπορεί το αποτρέψει, όχι άλλη μια κυβερνητική εναλλαγή που απλώς θα νομιμοποιήσει το 5ο Μνημόνιο με «προοδευτικό» πρόσημο. Αντίθετα με το 2010, το 2020 δεν υπάρχει η δικαιολογία της άγνοιας.Σήμερα έχουμε υποχρέωση να οργανώσουμε την παλλαϊκή συστράτευση γύρω από βασικούς άξονες ανατροπής των σχεδίων της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού».

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024