Πειστικές χαρακτήρισε τις εξηγήσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη για την εκμίσθωση των ακινήτων σε ΜΚΟ για τους πρόσφυγες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

«Ο κ. Παπαδημούλης έχει δώσει εξηγήσεις πολύ πειστικές. Ο ίδιος είπε ότι τα χρήματα που αφορούν στην ενοικίαση θα τα δώσει», δήλωσε ο κ. Φίλης, ενώ ξεκαθάρισε πως «ο Παπαδημούλης είχε καθαρό χρήμα, φορολογημένο», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Αναφορικά με τη δημοσκοπική πορεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η εντολή του λαού όταν μας έδωσε 32% ήταν να βελτιωθούμε, για να επιστρέψουμε. Πρέπει να βελτιωθούμε» τόνισε ο πρώην υπουργός και σχολίασε «τις ακούμε τις δημοσκοπήσεις, αλλά οι δημοσκοπήσεις δεν είναι κάλπη».

Με πιθανή ως νέα ονομασία του κόμματος την «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία», «έχουμε συμφωνήσει ότι πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς να εκφράσει έναν ευρύτερο πολιτικό χώρο» σημείωσε ο κ. Φίλης με φόντο τη διεύρυνση, ξεκαθαρίζοντας πως «εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε κάτι που δεν είμαστε. Θέλουμε να έχουμε ένα πρόγραμμα που θα θέσουμε στη δοκιμασία του κόσμου».

Στην ίδια κατεύθυνση, «τα προβλήματα που έχουμε σήμερα να αντιμετωπίσουμε, δεν μπορούμε να τα βλέπουμε με μια παλινδρόμηση. Το ΠΑΣΟΚ ήταν Κίνημα της εποχής του. Τέλειωσε. Τώρα χρειάζονται νέες προτάσεις, νέα προγράμματα, νέα σχέση με την πολιτική» υποστήριξε ο πρώην υπουργός. «Είμαστε ένα είμαστε ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς που μπορεί να εκπροσωπεί δυνάμεις πολιτικές και κοινωνικές του ευρύτερου χώρου. Είναι ο μόνος τρόπος να υπάρξει λύση στα λαϊκά προβλήματα. Το άλλο είναι σαλταδορισμός» σχολίασε ο κ. Φίλης.

Ερωτηθείς αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, «στο θέμα της υγειονομικής κρίσης πήγε καλά, γιατί είχε τη συμπαράσταση όλης της κοινωνίας και του ΣΥΡΙΖΑ» επισήμανε από πλευρά του ο κ. Φίλης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα των ΜΜΕ.

«Είμαι υπέρ της ενίσχυσης των ΜΜΕ, αλλά με διαφάνεια και κανόνες» υποστήριξε ο κ. Φίλης, κάνοντας λόγο για «θέμα δημοκρατίας». Μάλιστα, «εγώ προσωπικά υποστηρίζω την πρόταση της ΕΣΗΕΑ» για την υποστήριξε των επιχειρήσεων του Τύπου γνωστοποίησε ο κ. Φίλης, όπως και ότι πολλές από τις προτάσεις της ΕΣΗΕΑ έχουν γίνει αποδεκτές από την κυβέρνηση.

Τέλος, ο πρώην υπουργός Παιδείας ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στις και στους υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ παρατήρησε σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα ότι «στο υπουργείο Παιδείας ο κάθε υπουργός άλλαζε τον προηγούμενο». Από πλευράς του, «η αριστεία ούτε προκηρύσσεται ούτε καταργείται» εξήγησε ο κ. Φίλης και περιέγραψε πως «ως υπουργός Παιδείας έκανα διάλογο με άτομα που δεν ανήκαν στο δικό μας χώρο αλλά είχαν παιδαγωγική προσέγγιση». «Χρειαζόμαστε αναβάθμιση για μια ισχυρή παιδεία», κατέληξε ο κ. Φίλης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο