Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημήτρης Παπαδημούλης : Νοικιάζει τα διαμερίσματά του σε ΜΚΟ για πρόσφυγες - Σάλος στο Twitter

Δημήτρης Παπαδημούλης : Νοικιάζει τα διαμερίσματά του σε ΜΚΟ για πρόσφυγες – Σάλος στο Twitter

O κ. Παπαδημούλης παραδέχτηκε πως τρία από τα οκτώ διαμερίσματα που αγόρασε το 2018 φιλοξενούν πρόσφυγες, ενοικιασμένα από ΜΚΟ στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΤΙΑ.

Σάλο στα social media προκαλεί η αποκάλυψη για την νέα επιχειρηματική δραστηριότητα του Δημήτρη Παπαδημούλη ο οποίος μισθώνει ακίνητα σε προγράμματα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών που τρέχουν αρκετές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ).

Το πόθεν έσχες του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είχε προκαλέσει αίσθηση την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς ο κ. Παπαδημούλης αγόρασε το 2018 οκτώ διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας.

Ο ίδιος είχε δικαιολογηθεί λέγοντας ότι πρόκειται φτηνά παλαιά διαμερίσματα της δεκαετίας του 50 και του 60 στην Αχαρνών και την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία αγοράστηκαν με χρήματα που έφερε ο ευρωβουλευτής από το εξωτερικό.

Τα νοικιάζει σε ΜΚΟ για πρόσφυγες – Σάλος στο Twitter

Όπως έγραψε το «Θέμα» της Κυριακής, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μισθώνει κάποια από τα ακίνητα που απέκτησε το 2018 σε πρόσφυγες και μετανάστες εισπράττοντας μέρος από τον πακτωλό ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Η είδηση προκάλεσε κύμα κριτικής στο twitter με αρκετούς να χαρακτηρίζουν τον δραστήριο ευρωβουλευτή «επαγγελματία αλληλέγγυο» και «ανθρωπιστή με το αζημίωτο» ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δυσφορία και προβληματισμός για τις ενέργειες του κ. Παπαδημούλη επικρατεί και στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση του Δημήτρη Παπαδημούλη

Σε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, ο κ. Παπαδημούλης παραδέχτηκε πως τρία από αυτά τα διαμερίσματα φιλοξενούν πρόσφυγες, ενοικιασμένα από ΜΚΟ στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΤΙΑ.

Προκειμένου να δικαιολογήσει την ενοικίαση τριών διαμερισμάτων σε μετανάστες είπε ότι εισπράττει μόλις «5,5 ευρώ το τετραγωνικό», προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως: «αυτοί δεν μας έλεγαν “αν θέλετε πρόσφυγες, να τους πάρετε στα σπίτια σας;».

Αργότερα την Κυριακή, σε νέα συνέντευξη που παραχώρησε στο “Πατρίδα Tv” κατάγγειλε την Ε.Ε. για έλλειμμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα για το προσφυγικό ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να διαχειρίζεται με μεγαλύτερη διαφάνεια τα ευρωπαϊκά κονδύλια που λαμβάνει για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024