Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διαβάζαμε λάθος το ημερολόγιο των Μάγια - Αυτή την εβδομάδα «έρχεται» το τέλος του κόσμου

Διαβάζαμε λάθος το ημερολόγιο των Μάγια – Αυτή την εβδομάδα «έρχεται» το τέλος του κόσμου

Έναν... μικρό και αχρείαστο πανικό έχει προκαλέσει μια θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την οποία διαβάζαμε... λάθος το περίφημο ημερολόγιο των Μάγια, το οποίο προέβλεπε, όπως πιστεύαμε, ότι η συντέλεια θα ερχόταν στις 21 Δεκεμβρίου του 2012

Έναν… μικρό και αχρείαστο πανικό έχει προκαλέσει μια θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την οποία διαβάζαμε… λάθος το περίφημο ημερολόγιο των Μάγια, το οποίο προέβλεπε, όπως πιστεύαμε, ότι η συντέλεια θα ερχόταν στις 21 Δεκεμβρίου του 2012.

Σήμερα, οκτώ χρόνια μετά, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το τέλος του κόσμου είναι προγραμματισμένο, τελικά, για αυτήν τη βδομάδα και συγκεκριμένα για την ερχόμενη Κυριακή, 21 Ιουνίου.

Στην εν λόγω ανάρτηση στο Twitter, ένας καθηγητής από το Πανεπιστήμιο του Τενεσί, έγραψε ότι «κατά το Ιουλιανό Ημερολόγιο, είμαστε, τεχνικά, στο 2012. Και ο λόγος είναι ότι ο αριθμός των ημερών που χάθηκαν σε έναν χρόνο λόγω της μετάβασης στο Γρηγοριανό Ημερολόγιο είναι 11. Χρησιμοποιώντας για 268 χρόνια το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, από το 1752 έως το 2020, αυτό σημαίνει 11 ημέρες=2.948 ημέρες. 2.948 ημέρες/365 ημέρες (ανά έτος)=8 χρόνια» έγραψε ο Paolo Tagaloguin.

Επισημαίνεται ότι ο καθηγητής δεν το έγραψε αυτό επειδή πιστεύει ότι πράγματι θα «τελειώσουμε» στο τέλος αυτής της εβδομάδας. Το έγραψε από ιστορικό – επιστημονικό ενδιαφέρον.

Παρ’ όλα αυτά, έγινε χαμός με τα λεγόμενά του και έτσι τα tweets του έχουν πλέον εξαφανιστεί, μαζί με τον λογαριασμό του στο Twitter.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024