Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Πυξ Λαξ και οι φίλοι τους ξεσήκωσαν το κοινό του MEGA

Οι Πυξ Λαξ και οι φίλοι τους ξεσήκωσαν το κοινό του MEGA

Τριάντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτο τους δίσκου, οι Πυξ Λαξ τραγούδησαν το βράδυ της Παρασκευής στην ιδιαίτερη σκηνή του MEGA και δικαίωσαν απόλυτα την αγάπη του κόσμου

Τριάντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτο τους δίσκου, οι Πυξ Λαξ τραγούδησαν το βράδυ της Παρασκευής στην ιδιαίτερη σκηνή του MEGA και δικαίωσαν απόλυτα την αγάπη του κόσμου.

Ο Μπάμπης Στόκας και ο Φίλιππος Πλιάτσικας με τρομερό κέφι χάρισαν στους τηλεθεατές μεγάλες επιτυχίες από την πορεία αλλά και τραγούδια έκπληξη.

Μια βραδιά που είχε έντονο νοσταλγικό ύφος με κομμάτια που σημάδεψαν τη δεκαετία του ’90 και του ‘00. Μελωδίες που ταξίδεψαν μια ολόκληρη γενιά και ένωσαν διαφορετικά είδη μουσικής απέδειξαν ότι αντέχουν στον χρόνο.

Η μουσική είναι γιατρειά

«Λένε ότι η μουσική ενώνει. Αυτό που έχουμε μάθει εμείς όλα αυτά τα χρόνια, πάνω από 30, που είμαστε στον χώρο, και το αισθανόμαστε σαν σίγουρο είναι ότι η μουσική είναι γιατρειά και η μουσική δίνει δύναμη όταν όλα μοιάζουν τόσο δύσκολα», είπε ο Φίλιππος Πλιάτσικας, με τον Μπάμπη Στόκα να συμπληρώνει ότι «η τηλεοπτική μας συναυλία έχει πολλούς φίλους, έχει τραγούδια πολλά και θα γίνει με πολλή αγάπη από όλους μας. Θα συνεχίσουμε να τραγουδάμε».

«Ελπίζουμε αυτή η τηλεοπτική μας συναυλία να είναι η αφορμή από τον επόμενο μήνα να βρεθούμε πάλι στα θέατρα και στα γήπεδα, από κοντά, με απόσταση», ήταν η ευχή του Φίλιππου Πλιάτσικα.

«Με το ίδιο μακό» η Ελευθερία Αρβανιτάκη

Οι Πυξ Λαξ επέλεξαν σε αυτή τη βραδιά να έχουν δίπλα τους ανθρώπους που εκτιμούν πολύ από τη νέα γενιά καλλιτεχνών αλλά όχι μόνο.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, τραγούδησε μαζί τους και έδειξε για ακόμη μια φορά τις μεγάλες ερμηνευτικές της ικανότητες.

«Θα καλέσουμε μια υπέροχη γυναίκα, υπέροχη τραγουδίστρια, που με τη φωνή της έχει πει μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια, είναι αγαπημένη μας φίλη…», με αυτά τα λόγια ο Μπάμπης Στόκας, κάλεσε στην μουσική παρέα των Πυξ Λαξ, την Ελευθερία Αρβανιτάκη.

«Και ετοιμάζουμε ωραία πράγματα στην πορεία, αν μας επιτρέψουν οι συνθήκες», συμπλήρωσε ο Φίλιππος Πλιάτσικας δίνοντας μια γεύση για τα σχέδια των τριών ερμηνευτών.

Στη συνέχεια Πυξ Λαξ και Ελευθερία Αρβανιτάκη ερμήνευσαν μια από τις πιο όμορφες ελληνικές μπαλάντες, σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και στίχους Αντώνη Μιτζέλου, «Με το ίδιο Μακό», και… «μόνο εσένα κι είμαι εντάξει»

Το «ευχαριστώ» της Μαρίζας Ρίζου

Μια ακόμα πολύ ταλαντούχα ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός βρέθηκε δίπλα στον Στόκα και τον Πλιάτσικα χαρίζοντας στο κοινό πολύ ιδιαίτερες ερμηνείες.

Η Μαρίζα Ρίζου, το χαρισματικό κορίτσι που εντυπωσιάζει σε κάθε της εμφάνιση ευχαρίστησε του Πυξ Λαξ για τα δεκάδες τραγούδια που μας έχουν χαρίσει.

«Ένα πλάσμα γεμάτο χαρά και εξωστρέφεια, να δούμε πώς αυτό θα ταιριάξει με τη δική μας εσωστρέφεια», είπε ο Φίλιππος Πλιάτσικας καλωσορίζοντάς την στην σκηνή.

«Ήρθα με τακούνια, αλλά σκέφτηκα ότι θα ήταν εξευτελιστικό να πέσω δίπλα σας, οπότε είπα να τα βγάλω», είπε εκείνη αστειευόμενη μόλις βρέθηκε στο πλάι τους.

«Θέλω να σας πω ένα τεράστιο ευχαριστώ γιατί ήσασταν η πιο σπουδαία αφορμή να φύγω από την παρτιτούρα, γιατί έκανα κλασσικό πιάνο, και η λαχτάρα μου να παίξω το “Δε θα δακρύσω πια για εσένα”, με ανάγκασε να βγάλω μόνη μου το τραγούδι στο πιάνο, και μου άνοιξε έναν δρόμο που μπορεί να μην είχε ανοίξει. Θέλω να κάνω μια βαθιά υπόκλιση και να σας ευχαριστήσω πολύ», πρόσθεσε αποκαλύπτοντας το πόσο οι Πυξ Λαξ επηρέασαν την πορεία της.

Η όμορφη παρέα τραγούδησε στη συνέχεια το «Πάμε μια βόλτα», σε μουσική και στίχους της Μαρίζας Ρίζου, αλλά και το «Μέλυδρον» σε μουσική του αξέχαστου Μάνου Ξυδούς και του Νίκου Σπυρόπουλου και στίχους του Μάνου Ξυδούς.

«Άκου βρε φίλε» με τον Στέλιο Διονυσίου

Το λαϊκό κομμάτι της βραδιάς ανέλαβε ο σπουδαίος Στέλιος Διονυσίου.

«Θέλω να καλέσουμε στη σκηνή, μια καθαρή λαϊκή φωνή, φωνάρα ευγενική, έτσι όπως πρέπει να είναι οι λαϊκέ φωνές, έναν ευγενικό άνθρωπο. Με πολύ μεγάλη χαρά να καλέσουμε τον κ. Στέλιο Διονυσίου», προλόγισαν μαζί Μπάμπης Στόκας και Φίλιππος Πλιάτσικας.

«Είναι δικιά μου χαρά, είναι μεγάλη η τιμή μου που βρίσκομαι ανάμεσά σας», απάντησε εκείνος.

Κι ύστερα έπαιξαν μαζί το τραγούδι που είχε τραγουδήσει ο αείμνηστος Στράτος Διονυσίου, και είχαν διασκευάσει οι Πυξ Λαξ το 1996-97, «Με σκότωσε γιατί την αγαπούσα»…

Όσο για το «Άστην να λέει», ο Φίλιππος Πλιάτσικας ανέφερε πως γράφτηκε το 1990, από τον Μάνο Ξυδούς, και το προόρισε για τον Στράτο Διονυσίου, αλλά τελικώς τραγούδησε ένας άλλος μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής, ο Βασίλης Καρράς.  «Άστην να λέει», λοιπόν, από τον Στέλιο Διονυσίου και τους Πυξ Λαξ.

Ήταν Δεκέμβρης του 1982 όταν μέσα στο δίσκο με τίτλο «Θυμήσου» ο Στράτος Διονυσίου, σε μουσική Τάκη Σούκα και στίχους Κώστα Κοφινιώτη, τραγουδούσε «Άκου βρε φίλε». Έτσι έκλεισε και η συνύπαρξη των τριών.

«Χωρίς ντροπή» από τον Μπαλάφα για τον Μάνο

Ο Μπάμπης Στόκας, υποδεχόμενος στην σκηνή τον Λεωνίδα Μπαλάφα μίλησε για έναν «φοβερό τραγουδοποιό, πάρα πολύ ταλαντούχο», με τον Φίλιππο Πλιάτσικα να συμπληρώνει πως την πρώτη φορά που τον άκουσε του θύμισε πολύ τον Μπάμπη Στόκα.

Μαζί τραγούδησαν το «Μια Συνουσία Μυστική» και το «Χωρίς Ντροπή», το οποίο ο Λεωνίδας Μπαλάφας αφιέρωσε στην μνήμη του Μάνου Ξυδού.

Νίκος και Γιώργος Στρατάκης: Μεγαλώσαμε με τους Πυξ Λαξ

Στην παρέα των Πυξ Λαξ βρέθηκαν και οι Νίκος και Γιώργος Στρατάκης.

«Τους αγαπάω πάρα πολύ είναι φίλοι μου. Είμαι πολύ περήφανος για όλα αυτά που κάνουν, είναι εξαιρετικοί καλλιτέχνες», ήταν τα λόγια του Μπάμπη Στόκα, με τα οποία υποδέχτηκε στην σκηνή τους δύο καλλιτέχνες.

Από την πλευρά τους τα δύο αδέρφια εξέφρασαν τη χαρά τους να βρίσκονται στην σκηνή με το συγκρότημα με το οποίο μεγάλωσαν.

«Μεγάλη μας χαρά και τιμή. Μεγαλώσαμε με τους Πυξ Λαξ». Μαζί τραγούδησαν το «Γιατί», σε στίχους και μουσική του Φίλιππου Πλιάτσικα, αλλά και το «Τα Λακουβάκια» σε μουσική και στίχους των Νίκο και Γιώργο Στρατάκη. Τα δύο αδέρφια ερμήνευσαν επίσης εξαιρετικά το «Ήταν μια φορά» του Νίκου Ξυλούρη

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024