Θεοδωρικάκος για αδήλωτα τετραγωνικά : Πιθανή η παράταση ανάλογα με τις δηλώσεις
απομένουν 18 ημέρες μέχρι τη λήξη της σχετικής προθεσμίας, στις 30 Ιουνίου
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην προθεσμία δήλωσης των «ξεχασμένων» τετραγωνικών ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Καθώς απομένουν 18 ημέρες μέχρι τη λήξη της σχετικής προθεσμίας (30 Ιουνίου), ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ότι αναλόγως την πορεία των δηλώσεων θα συνεξετασθεί με την ΚΕΔΕ το ενδεχόμενο κάποιας παράτασης.
Ανέφερε ότι ήδη στην πλατφόρμα που «τρέχει» η ΚΕΔΕ, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, έχουν υποβάλει δηλώσεις περισσότεροι από 450.000 πολίτες που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 10,5 αδήλωτα εκατ. τετραγωνικά.
Εξηγώντας τι σημαίνει για την αυτοδιοίκηση και τους πολίτες η τακτοποίηση των αδήλωτων τετραγωνικών ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε: «Πρώτον τα επόμενα χρόνια τα έσοδα της Αυτοδιοίκησης και του κράτους αυξάνονται κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να χρειαστεί οι δήμοι να κάνουν τίποτα, και δεύτερον, μπαίνει ένα τέλος σε μια αυθαίρετη κατάσταση που έκρυβε και την ενοχή πολλών ανθρώπων, ενώ δημιουργείται μια σχέση ισχυρής εμπιστοσύνης ανάμεσα στον κράτος, την αυτοδιοίκηση και τον πολίτη ότι πλέον είμαστε εντάξει».
Ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθύμισε ότι όσοι δηλώσουν εντός προθεσμίας τα ξεχασμένα τετραγωνικά απαλλάσσονται από πρόστιμα μιας πενταετίας, κάτι που δεν θα ισχύει από τη λήξη της προθεσμίας και μετά, καθώς θα πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους από το νέο έτος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Νίκος Ανδρουλάκης δοκιμάζεται σε ποδοσφαιρικό challenge μνήμης – Νέο βίντεο στο TikTok
- Φωτιά στην Εύβοια: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του χωριού της Επισκοπής
- Λιακούλη: Ο Μητσοτάκης προσποιείται ότι ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν – Να επιστρέψει στη χώρα που εδώ και 7 χρόνια κυβερνά
- Σκαλόνι: «Ανακαλύψαμε ξανά κάτι πραγματικά πολύτιμο…»
- Γιώργος Λιβάνης: Ποιο πρόβλημα υγείας τον ανάγκασε να ακυρώσει τις εμφανίσεις του
- Μεσσηνία: Συνελήφθησαν τρεις άνδρες για εμπρησμούς – Πυροσβέστης και πρώην κοινοτάρχης ανάμεσά τους
- Η κριτική σκέψη δεν αρκεί στην εποχή της AI – Γιατί δεν είναι μόνο θέμα μάθησης αλλά και δημοκρατίας
- Μητσοτάκης: Στήνει αφήγημα δικαίωσης μετά την έκθεση της ΕΕ για το Κράτος Δικαίου – Πυρά στην αντιπολίτευση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442