Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αχτσιόγλου: Οι εργαζόμενοι σε αναστολή ζουν με 800 ευρώ για τρεις μήνες

Αχτσιόγλου: Οι εργαζόμενοι σε αναστολή ζουν με 800 ευρώ για τρεις μήνες

Την αναβολή καταβολής του «πενιχρού επιδόματος αναστολής» για «ακόμη μια φορά», σχολιάζει με δήλωσή της η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, στηλιτεύοντας την κυβέρνηση για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι σε αναστολή ζουν για 3 μήνες με 800 ευρώ

Την αναβολή καταβολής του «πενιχρού επιδόματος αναστολής» των 534 ευρώ το μήνα για «ακόμη μια φορά», σχολιάζει με δήλωσή της η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι

«Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι περιμένουν εδώ και ενάμιση μήνα την ελάχιστη ενίσχυση από την κυβέρνηση που τους έθεσε με δική της απόφαση σε ανεργία», σημειώνει σε γραπτή της δήλωση, επισημαίνοντας ότι «ζουν για τρεις μήνες με 800 ευρώ αφού η μόνη ενίσχυση που έλαβαν ήταν στα μέσα του Απρίλη».

«Τι ακριβώς να πρωτοπληρώσουν με τα 800 ευρώ για τρεις μήνες; Το ενοίκιο τους; Το σούπερ μάρκετ; Η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να ζει ένας άνθρωπος για τρεις μήνες με 800 ευρώ;», καταλήγει η Ε. Αχτσιόγλου.

Τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων το ποσό των 534 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια.

Πρόκειται για την δεύτερη αναβολή, αφού αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι τα χρήματα θα κατατεθούν στους δικαιούχους στις 5 ή 6 Ιουνίου, κατόπιν είχε ανακοινωθεί ότι αυτό θα γινόταν σήμερα Παρασκευή και τελικά ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι θα γίνει την επόμενη Δευτέρα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ o υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι η πληρωμή μετατίθεται καθώς πρέπει να διασταυρωθούν τα στοιχεία των δικαιούχων με βάση τις δηλώσεις των εργοδοτών.

Ειδικότερα 215.716 εργαζόμενοι θα πάρουν όλο το ποσό της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ και 2.032 εργαζόμενοι θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού μίας ημέρας ύψους 18 ευρώ.

Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού που φτάνει έως και τα 534 ευρώ, θα θα γίνει στους μισθωτούς επιχειρήσεων που:
1.επαναλειτούργησαν τον Μάιο ή
2.θεωρούνταν εξαρχής πληττόμενες βάσει ΚΑΔ.

Επίσης θα γίνει και η καταβολή των 534 ευρώ στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές όλο τον Μάιο με κρατική εντολή, όπως είναι για παράδειγμα τα ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας και οι επιχειρήσεις εστίασης.

Παράλληλα σε ότι αφορά τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις πληττόμενες βάσει ΚΑΔ που δηλώθηκαν σε παράταση αναστολής θα λάβουν για κάθε ημερολογιακή ημέρα παράτασης 18 ευρώ. Κατά συνέπεια:
-για παράταση αναστολής 10 ημέρων (έναρξη αναστολής 7/4) – αποζημίωση 180 ευρώ
-για παράταση αναστολής 15 ημέρων (έναρξη αναστολής 2/4) – αποζημίωση 270 ευρώ
-για παράταση αναστολής 20 ημέρων (έναρξη αναστολής 28/3) – αποζημίωση 360 ευρώ
-για παράταση αναστολής 25 ημέρων (έναρξη αναστολής 23/3) – αποζημίωση 450 ευρώ.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024