Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση με βιτριόλι: Οι επιστήμονες «ρίχνουν φως» στον ψυχισμό της δράστιδος

Επίθεση με βιτριόλι: Οι επιστήμονες «ρίχνουν φως» στον ψυχισμό της δράστιδος

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε ο Στέλιος Στυλιανίδης, καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου, προσπαθώντας να «ρίξει φως» στον ψυχισμό της δράστιδος

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε ο Στέλιος Στυλιανίδης, καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου, προσπαθώντας να «ρίξει φως» στον ψυχισμό της 35χρονης δράστιδος και στο τι την οδήγησε στην επίθεση με το βιτριόλι.

«Ο σχεδιασμός της πράξης σε σχέση με αυτό που έγινε, έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Πιστεύω ότι τα social media είναι γεμάτα από εκδηλώσεις φθόνου, καταστροφικότητας, παράνοιας.

Δεν μπορώ να κάνω τηλεδιάγνωση, πρέπει να εξετάσει κάποιος αυτή τη γυναίκα. Μπορώ να υποθέσω, όμως, ότι μάλλον πρόκειται για μία σοβαρή διαταραχή προσωπικότητας που διακρίνεται από συναισθηματική σκληρότητα, έλλειψη σεβασμού σε οποιοδήποτε κανόνα, και κυρίως μεγάλη ανικανότητα να βιώσει ενοχή και την παραμικρή ματαίωση.

Η απόρριψη της επιθυμίας της για αυτόν τον άνδρα την οδήγησε σε μία καταστροφικότητα, χωρίς όριο. Και είναι ενδιαφέρον ότι επέλεξε το βιτριόλι για να παραποιήσει τη θηλυκότητα και τη σεξουαλικότητα της αντιζήλου της. Αυτά τα άτομα ρίχνουν πολύ εύκολα το φταίξιμο στους άλλους και δεν αισθάνονται και δεν βιώνουν την παραμικρή ενοχή», σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης.

«Μιλάμε για διαταραχές προσωπικότητας. Ενδείξεις τέτοιες μπορούν να υπάρχουν. Είναι τα άτομα που δεν ανέχονται κανένα ψεγάδι στην ναρκισσιστική τους εικόνα, στην εικόνα του εαυτού τους προς τα έξω.

Για αυτά, κάθε ματαίωση μπορεί να εκλαμβάνεται σαν απειλή ή σαν τραύμα. Όταν βλέπει κανείς τέτοιου τύπου συμπεριφορές, πρέπει να είναι σε μια επαγρύπνηση.

Πιστεύω ότι τα social media, πέρα από την ανατροφοδότηση της ναρκισσιστικής εικόνας, τροφοδοτούν με φθόνο, καταστροφικότητα και μίσος αυτό που το άτομο το ναρκισσιστικό δεν μπορεί να φτάσει και να κατακτήσει», πρόσθεσε ο κ. Στυλιανίδης.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA:

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024