Υποθέσεις επίθεσης με καυστικό υγρό, που συγκλόνισαντη διεθνή κοινή γνώμη, φέρνει στην επιφάνεια η επίθεση με βιτριόλι τραγικό θύμα της οποίας είναι η 34χρονη Ιωάννα.

Η 17χρονη Μόλι Γιάνγκ και η 21χρονη Ναόμι Όνι δέχτηκαν επίθεση από άτομα του στενού περιβάλλοντός τους που σημάδεψαν για πάντα τις ζωές τους.

Η Μόλλυ Γιανγκ, το καστανόξανθο κορίτσι με το γλυκό χαμόγελο, ήταν μόλις 17 ετών όταν δέχτηκε επίθεση με οξύ μέσα στο σχολείο της στη Σκωτία. Ήταν λίγο πριν ξεκινήσει το μάθημα της μουσικής όταν η Μόλλυ αμέριμνη πήγε να βγάλει τη βιόλα της από το ντουλάπι της.

«Πήρα τη θήκη από το ράφι όπως έκανα τρεις φορές την ημέρα και οι μηροί μου άρχισαν να λιώνουν.

Δεν έριξα το βλέμμα μου για να το δω γιατί δεν ήξερα ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί αλλά μετά όταν είδα τις τρύπες στο παντελόνι μου είπα ‘’τι συμβαίνει;’’»

Ελάχιστα λεπτά νωρίτερα μια φίλη της την είχε προειδοποιήσει ότι η Έμιλι Μπάουεν, μια συμμαθήτριά τους, είχε ανοίξει το ντουλάπι της.

Τότε δε φαντάστηκε ότι η Έμιλι θα της έκανε κάτι τόσο κακό παρά το γεγονός ότι δεχόταν από εκείνη επιθετικά μηνύματα στο κινητό της. Αιτία ότι η Μόλλυ είχε ξεκινήσει να βγαίνει με το πρώην αγόρι της Έμιλι. Κάτι που η Έμιλι δεν μπόρεσε να ξεπεράσει και για αυτό έριξε οξύ μέσα στη θήκη με τη βιόλα της για να την εκδικηθεί.

«Δεν μπορώ να ξεπεράσω τη φριχτή εμπειρία»  

Η Μόλλυ στάθηκε τυχερή από την άποψη ότι τα τραύματα στα πόδια της σιγά σιγά επουλώνονται αλλά τα τραύματα στην ψυχή της μπορεί να μη φύγουν ποτέ. Η ίδια σε συνέντευξή της εξομολογείται πως δεν μπορεί να ξεπεράσει αυτή τη φριχτή εμπειρία.

«Δεν μπορώ να συγκεντρωθώ σε τίποτα και ακούγεται ανόητο αλλά μπορεί να αρχίσω να ουρλιάζω χωρίς λόγο…Θυμάμαι μια φορά πήγα στο δωμάτιό μου για να καθαρίσω την ντουλάπα μου και ήταν μια απλή δουλειά αλλά δεν μπορούσα να το κάνω και χρειάστηκε να φωνάξω τη μαμά μου για να με βοηθήσει να καθαρίσω την ντουλάπα μου.»

Η καλύτερη της φίλη της έριξε οξύ επειδή τη ζήλευε 

Η ιστορία της Ναόμι Όνι είναι συγκλονιστική. Δέχτηκε επίθεση από οξύ από τη γυναίκα που θεωρούσε την καλύτερή της φίλη. Ήταν 21 ετών, μια νέα κοπέλα που ετοιμαζόταν να ακολουθήσει τα όνειρά της. Η κολλητή της φίλη, Μαίρη Κόνιε, τη ζήλευε τόσο πολύ που έφτασε στο σημείο να της ρίξει οξύ με στόχο να την καταστρέψει το πρόσωπο. Έξι χρόνια μετά την επίθεση η Ναόμι εξομολογείται πως μέσα σε λίγα λεπτά άλλαξε η ζωή της.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια δεν μπορεί κανείς να τα φανταστεί. Ήμουν πολύ απομονωμένη. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι περνάς.»

Η Ναόμι έχει υποβληθεί σε αμέτρητα χειρουργεία και προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή της. Έχει δουλέψει, όπως λέει αρκετά με τον εαυτό της και έχει καταφέρει να συγχωρήσει την άσπονδη φίλη της, που σχεδίασε και υλοποίησε μία τόσο άδικη επίθεση εναντίον της.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το σχετικό ρεπορτάζ του MEGA:

Γράψτε το σχόλιο σας