Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λευκάδα και Καστελόριζο: Οι μυστικοί προορισμοί των FT για το καλοκαίρι

Λευκάδα και Καστελόριζο: Οι μυστικοί προορισμοί των FT για το καλοκαίρι

Oι Financial Times «αποθεώνουν» Λευκάδα και Καστελόριζο

Τα αγαπημένα τους «μυστικά» μέρη σε δημοφιλείς προορισμούς επιλέγουν δημοσιογράφοι των Financial Times. Πέρα από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και τις Αντίλλες, ένας εξ αυτών επιλέγει τη Λευκάδα και το Καστελόριζο ως τα δύο κρυφά μυστικά της Ελλάδας για το φετινό καλοκαίρι.

Βέβαια, η βρετανική οικονομική εφημερίδα δεν επιλέγει τις τοποθεσίες αυτές απλά ως προορισμούς διακοπών, αλλά και ως μέρη όπου αξίζει κάποιος να αγοράσει παραθεριστική κατοικία.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι κρατήσεις για τα ελληνικά νησιά όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος αυξάνονται σιγά σιγά, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολο να τηρηθούν οι κοινωνικές αποστάσεις που επιτάσσει το καθεστώς της πανδημίας. Γι’ αυτό και η Kerin Hope για φέτος θα προτιμήσει τη Λευκάδα και το Καστελόριζο.

Λευκάδα: Βίλες με θέα το Ιόνιο

Το γεγονός ότι η Λευκάδα δεν φημίζεται για το πλήθος πολυτελών ξενοδοχείων τής προσδίδει, όπως επισημαίνεται στην εφημερίδα, ειδική αξία κατά τη συγκεκριμένη συγκυρία.

Οι βίλες στο νησί είναι χτισμένες κατά μήκος της δυτικής ακτής ανάμεσα σε κυπαρίσσια και ελαιόδεντρα και έχουν θέα παραλίες με λευκές αμμουδιές και γαλαζοπράσινα νερά. Στις γωνίες των σπιτιών, οι βεράντες ενδείκνυνται για την απόλαυση υπέροχων ηλιοβασιλεμάτων.

Οι Financial Times δεν παραλείπουν να αναφερθούν και στον γάμο του Αριστοτέλη Ωνάση με την Τζάκι Κένεντι στον Σκορπιό, όπως και στον σημερινό ιδιοκτήτη του μικρού νησιού, τον Ρώσο διεσεκατομμυριούχο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ο οποίος χτίζει στην περιοχή πολυτελείς βίλες προς ενοικίαση.

Σύμφωνα, δε, με τον κτηματομεσίτη Κωνσταντίνο Ροκόφυλλο, τον οποίο επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, μια βίλα κοντά στη θάλασσα πωλείται στην τιμή των περίπου 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Καστελόριζο: Στην άκρη της Ελλάδας

Παρουσιάζοντας το Καστελόριζο, οι Financial Times αναφέρουν αρχικά ότι είναι το νησί που βρίσκεται πιο μακριά σε απόσταση από την Αθήνα.

Οι κάτοικοι του νησιού προκειμένου να προμηθευτούν τα απαραίτητα αγαθά περνούν, μέσω πλοίου, απέναντι όπου βρίσκεται η τουρκική κωμόπολη Κας.

Στο λιμάνι του Καστελόριζου δεσπόζουν κομψά σπίτια καπετάνιων του 19ου αιώνα, ορισμένα από αυτά πρόσφατα ανακαινισμένα από απογόνους οικογενειών που μετανάστευσαν στην Αυστραλία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Παρόλο που δεν υπάρχουν παραλίες στο νησί, το κολύμπι στη θάλασσα και οι καταδύσεις είναι γνωστές αγαπημένες συνήθειες.

Είναι το μόνο μέρος, σημειώνεται στην εφημερίδα, όπου έχει κανείς το προνόμιο να βουτήξει έξω από την πόρτα του στα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας.

Ανακαινισμένο σπίτι που διαθέτει ημιώροφο οικογενειακό δωμάτιο, γράφει το βρετανικό μέσο, πωλείται έναντι 500.000 ευρώ.

Όσον αφορά στην άφιξη στο νησί, πλοία για το Καστελόριζο υπάρχουν τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ οι πτήσεις από τη Ρόδο είναι τακτικές.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024