Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατεδαφίζονται οι αυθαίρετες κατασκευές στο Μικρολίμανο - Προχωρά το έργο ανάπλασης

Κατεδαφίζονται οι αυθαίρετες κατασκευές στο Μικρολίμανο – Προχωρά το έργο ανάπλασης

Οι εργασίες αφορούν, σε πρώτη φάση, στην κατεδάφιση κατασκευών σε καταστήματα τα οποία δεν είναι σε λειτουργία, έτσι ώστε να μην πληγεί, αυτή τη δύσκολη  περίοδο, η επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή.

Στην κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών σε καταστήματα του Μικρολίμανου προχωρά ο Δήμος Πειραιά, βάσει των πρωτοκόλλων κατεδάφισης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στο πλαίσιο του μεγάλου έργου της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου στο Μικρολίμανο.

Οι εργασίες αφορούν, σε πρώτη φάση, στην κατεδάφιση κατασκευών σε καταστήματα τα οποία δεν είναι σε λειτουργία, έτσι ώστε να μην πληγεί, αυτή τη δύσκολη  περίοδο, η επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως η ανάπλαση στο παραλιακό μέτωπο του Μικρολίμανου είναι μια από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις των τελευταίων δεκαετιών στην πόλη του Πειραιά, λέγοντας πως αποτελούσε δέσμευση της Δημοτικής Αρχής που γίνεται πλέον πράξη. Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών, για τις οποίες έχουν εκδοθεί πρωτόκολλα κατεδάφισης. Δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, καθώς αντιμετωπίσαμε δυσκολίες σε επίπεδο γραφειοκρατίας και καθυστερήσεων, τις οποίες ξεπεράσαμε. Σε πρώτη φάση οι κατεδαφίσεις γίνονται σε καταστήματα που είναι κλειστά, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις που είναι σε λειτουργία να μην πληγούν περαιτέρω, ειδικά αυτή τη περίοδο που προσπαθούν να ορθοποδήσουν, επειδή παρέμεναν κλειστές καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού».  Ο κ. Μώραλης ανέφερε επίσης, πως θα ακολουθήσει η ανάπλαση της Ακτής Δηλαβέρη, ένα έργο που εντάσσεται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, προκειμένου να ενοποιηθεί όλο το παραλιακό μέτωπο στο Μικρολίμανο.  Κλείνοντας, ο κ. Μώραλης ανέφερε: «Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που το Μικρολίμανο θα αλλάξει ριζικά όψη και θα γίνει μια σύγχρονη, φιλόξενη περιοχή, πόλος έλξης για τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης μας».

Για την ανάπλαση στο Μικρολίμανο

Η μελέτη για την ανάπλαση του Μικρολίμανου προβλέπει μετακίνηση των τραπεζοκαθισμάτων σε άλλο σημείο του κοινόχρηστου χώρου, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας 3,5 μέτρων, όπου θα απαγορεύεται η στάθμευση, αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων, καθορισμός νέων χώρων στάθμευσης για δημότες και επισκέπτες. Προβλέπει επίσης, νέα συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων, ανακατασκευές των πεζοδρομίων και των πλακοστρώσεων, ασφαλτικά έργα, αναβάθμιση του αποχετευτικού στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024