Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρισμός : SOS από ξενοδόχους για «επιβίωση» των επιχειρήσεών τους

Τουρισμός : SOS από ξενοδόχους για «επιβίωση» των επιχειρήσεών τους

«Ελάχιστα ξενοδοχεία θα ανοίξουν εάν δεν υπάρξει άμεσα χρηματοδότηση», αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στα ξενοδοχεία για το πρώτο τους καλοκαίρι εν μέσω πανδημίας του κοροναϊού.

Ο ελληνικός τουρισμός είναι μια ανάσα πριν από το άνοιγμά του και ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους τουρίστες με αντισηπτικό και αποστάσεις.

Φέτος το καλοκαίρι οι Έλληνες θα κάνουν διακοπές με plexiglass στη ρεσεψιόν, αντισηπτικά στα δωμάτια, υπαίθριο check in και την κατάργηση του μπουφέ ώστε να μειωθεί, όσο το δυνατόν περισσότερο, ο κίνδυνος της διασποράς του κοροναϊού.

Την ίδια στιγμή, την έντονη δυσαρέσκειά της για την σοβαρή καθυστέρηση που παρατηρείται στη χορήγηση του επιστρεπτέας προκαταβολής στους ξενοδόχους οι οποίοι επλήγησαν από το lockdown και το κλείσιμο των συνόρων στους τουρίστες η πανδημία του νέου κοροναϊού, εκφράζει σε επιστολή – διαμαρτυρίας προς τους αρμόδιους υπουργούς Ανάπτυξης και Τουρισμού Άδωνι Γεωργιάδη και Χάρη Θεοχάρη αντίστοιχα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ).

«Με προηγούμενες επιστολές μας επισημάναμε τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν πολλά μέλη μας στην προσπάθειά τους να χρηματοδοτηθούν από τις τράπεζες, ώστε πλην των άλλων να είναι σε θέση να καλύψουν και τις επιταγές των επόμενων μηνών. Με λύπη μας όμως διαπιστώνουμε πως τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί. Ακόμα και οι επιχειρήσεις των οποίων οι αιτήσεις δανειοδότησης έγιναν δέκτες δεν έχουν λάβει ακόμα τη σχετική χρηματοδότηση, καθώς το ΕΤΕΑΝ δεν έχει μέχρι σήμερα προχωρήσει στις αναγκαίες εγκρίσεις των ανωτέρω δανείων» αναφέρεται στην επιστολή.

Διαβάστε επίσης: Ανακοινώνονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα νησιά – Το σχέδιο

Οι ξενοδόχοι προειδοποιούν ενόψει της έναρξης τη τουριστικής περιόδου και με δεδομένη την τεράστια πτώση που έχει επιφέρει ο κοροναϊός στον εγχώριο τουρισμό, εφόσον δεν υπάρξει βούληση από την πλευρά των αρμόδιων κρατικών φορέων για την επίσπευση της καταβολής των πρώτων δόσεων της δανειοδότησης από τις τράπεζες στον κλάδο και δεν αποκατασταθεί η ρευστότητα, ελάχιστα ξενοδοχεία τελικά θα ανοίξουν.

Έτοιμη για την τουριστική σεζόν η Κύθνος

Στην εκπομπή «MEGA Mag» μίλησε ο Δήμαρχος Κύθνου, Σταμάτης Γαρδέρης για τις προετοιμασίες που γίνονται στο νησί ενόψει του ανοίγματος της τουριστικής σεζόν, αλλά και για την κινητικότητα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, αρκετοί ήταν αυτοί που επισκέφθηκαν το νησί, όχι όμως όσοι θα προσδοκούσαν.

«Από τις 15 Ιουνίου και μετά αναμένουμε μεγαλύτερη έλευση επισκεπτών», δήλωσε ο κ. Γαρδέρης, ενώ για το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου ευελπιστούν ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Αναφέρθηκε ακόμα στο έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια, κυρίως ως προς τη δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων.

Εν αναμονή των τουριστών η Κάλυμνος

Η Κάλυμνος είναι ένα από τα «λευκά» νησιά ως προς τον κοροναϊό, καθώς καθ’ όλη την περίοδο της καραντίνας δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα.

Οι προετοιμασίες για την τουριστική σεζόν στο νησί έχουν ξεκινήσει και όπως λέει ο δήμαρχος Καλύμνου κ. Δημήτρης Διακομιχάλης στην εκπομπή «MEGA Mag» ήδη έχουν αρχίσει να φθάνουν στο νησί οι πρώτοι τουρίστες.

Από την περιοχή του Αγ. Σάββα, που αποτελεί πόλο έλξης τουριστών, ο δήμαρχος απευθύνει κάλεσμα ιδίαιτερα προς τους έλληνες ταξιδιώτες να επισκεφθούν το νησί και να απολαύσουν τις μοναδικές ομορφιές και την τοπική κουζίνα.

Ερωτηθείς για το πώς αντιμετωπίζει η ακριτική Κάλυμνος τις τελευταίες επιθετικές κινήσεις της Τουρκίας, σημείωσε πως η τοπική κοινωνία είναι συνηθισμένη στις τουρκικές προκλήσεις. «Ευελπιστούμε ότι το υπόλοιπο της τουριστικής περιόδου θα κυλήσει ομαλά» λέει ο δήμαρχος

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024