Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία - κοροναϊός : 1.272 νεκροί και 32.091 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Βραζιλία – κοροναϊός : 1.272 νεκροί και 32.091 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Η Βραζιλία κατατάσσεται δεύτερη στον πλανήτη ως προς τον αριθμό των μολύνσεων και τρίτη στον κόσμο ως προς τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 1.272 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 32.091 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Δεύτερη και τρίτη θέση στον κόσμο

Στο γιγαντιαίο κράτος της Λατινικής Αμερικής καταγράφονται πλέον 38.406 θάνατοι εξαιτίας της ασθένειας που προκαλεί ο κοροναϊός, ενώ οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί είναι 739.503, κατά τα επίσημα στοιχεία – που μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας τονίζει πως είναι πολύ υποτιμημένα σε σχέση με τα πραγματικά.

Πάντως με βάση τον επίσημο απολογισμό, η Βραζιλία κατατάσσεται δεύτερη στον πλανήτη ως προς τον αριθμό των μολύνσεων και τρίτη στον κόσμο ως προς τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού.

Νωρίτερα χθες το υπουργείο Υγείας αποκατέστησε την πρόσβαση σε στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στον ιστότοπό του, εν μέσω της συνεχιζόμενης πολεμικής για τον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζεται η κυβέρνηση υπό τον ακροδεξιό πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου τα δημόσια δεδομένα και έπειτα από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που προβλέπει ότι πρέπει να δημοσιοποιούνται πλήρη επιδημιολογικά στοιχεία.

Ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα

Παράλληλα, ο δήμαρχος της πόλης Σάο Πάολο, ο Μπρούνο Κόβας, ανακοίνωσε την απόφασή του να λειτουργήσουν ξανά τα εμπορικά καταστήματα και να επιτραπεί σε μεσίτες ακινήτων να εργάζονται καθώς συνεχίζει τη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού για την αποτροπή της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Ο Κόβας διευκρίνισε ότι τα καταστήματα θα μπορούν να ανοίγουν για τέσσερις ώρες την ημέρα (11:00 – 15:00) και εκτίμησε ότι θα μπορέσουν να ανοίξουν επίσης τα εμπορικά κέντρα στη μεγαλούπολη, αφού ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για τα μέτρα προστασίας των πελατών.

Στην πολιτεία Σάο Πάολο καταγράφονται περισσότερα θύματα της πανδημίας και περισσότερα κρούσματα μόλυνσης από τον κοροναϊό από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Βραζιλίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024