Ευθύνες στην κυβέρνηση επιρρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την ότι δεν ενισχύει την εγχώρια ζήτηση με πρόγραμμα στήριξης του εσωτερικού τουρισμού, ενώ την ίδια στιγμή αφήνει απροστάτευτους τους εργαζομένους του κλάδου.

Δεν αντισταθμίζεται με 30 εκατομμύρια ευρώ

Η δραματική μείωση των αφίξεων από το εξωτερικό καθώς και η συρρίκνωση του εισοδήματος των Ελλήνων μετατρέπουν τα πιο δυσοίωνα σενάρια σε εφιαλτική πραγματικότητα, τονίζει η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου και προσθέτει:

«Αλήθεια, πιστεύει κάποιος πως η εξαιρετικά μειωμένη ζήτηση στον τουρισμό μπορεί να αντισταθμιστεί με 30 εκατομμύρια ευρώ».

Πρόγραμμα 700 εκατομμυρίων ευρώ

Στο πλαίσιο αυτό η κα Νοτοπούλου καταθέτει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για «εσωτερικό Τουρισμό για ΟΛΟΥΣ ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ είναι να καλυφθεί η πενθήμερη διαμονή και η μεταφορά (συμπεριλαμβανομένου του μεταφορικού ισοδύναμου για να στηριχτούν τα νησιά) για 3.000.000 πολίτες κλιμακωτά, με εισοδηματικά κριτήρια».

Το πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού θα συμβάλει στην ενίσχυση της εσωτερικής ζήτησης για τουριστικές υπηρεσίες και άρα στη διατήρηση στοιχειώδους ρευστότητας στην αγορά, επισημαίνει η κα Νοτοπούλου και καταλήγει:

«Ο ελληνικός Τουρισμός για να στηριχθεί χρειάζεται ένα γενναίο πρόγραμμα εσωτερικού Τουρισμού ταυτόχρονα με παροχή ρευστότητας απευθείας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κάλυψη μισθών και ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων. Μέτρα πραγματικής στήριξης. Η ΝΔ ξεγελάει πια μόνο τον εαυτό της».

Από την πλευρά της η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Έφη Αχτσιόχλου εξέφρασε τη στήριξή της στην κινητοποίηση των εργαζομένων στον Τουρισμό – Επισιτισμό που είχε ως κεντρικό σύνθημα «κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα».

Δεν προστατεύονται οι εποχικοί εργαζόμενοι

«Η σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό αναδεικνύει τα τεράστια προβλήματα στον κλάδο και συνολικά στην αγορά εργασίας, αλλά και τις ευθύνες της κυβέρνησης γι’ αυτά», αναφέρει η Έφη Αχτσιόγλου και προσθέτει:

«Η ΝΔ επιμένει να επιδοτεί την ανεργία, την οριζόντια μείωση μισθών και την ακραία ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, επιμένει να μην προστατεύει τους εργαζόμενους από τις απολύσεις, επιμένει να μην καλύπτει με ουσιαστικά μέτρα τους εποχικούς εργαζόμενους που φέτος δεν θα εργαστούν. Αυτή η πολιτική δεν μπορεί να κρυφτεί από όσους βιώνουν ήδη τις συνέπειές της.

Πέρα από την αυτονόητη στήριξη των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων που σήμερα αντιδρούν συλλογικά, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει συγκεκριμένες, απολύτως εφικτές προτάσεις για τη διατήρηση των θέσεων και των σχέσεων εργασίας με καταβολή των μισθών στο 100%. Η επιμονή στη μη υιοθέτηση τέτοιων μέτρων συνιστά σαφή στρατηγική επιλογή», καταλήγει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr