Θεσσαλονίκη: Φοιτήτρια «έσπασε» την καραντίνα και έκανε πάρτι – Φόβοι για διασπορά του κοροναϊού
Η φοιτήτρια από την Αγγλία έκανε πάρτι στη Θεσσαλονίκη για να γιορτάσει την επιστροφή της και λίγες ημέρες αργότερα, εμφάνισε συμπτώματα του ιού
Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη μετά από πάρτι που έδωσε κόρη γνωστού επιχειρηματία της πόλης η οποία βρέθηκε θετική στον κοροναϊό.
Η φοιτήτρια από την Αγγλία έκανε πάρτι στη Θεσσαλονίκη για να γιορτάσει την επιστροφή της και λίγες ημέρες αργότερα, εμφάνισε συμπτώματα του ιού
Σύμφωνα με το makthes.gr, η κοπέλα πριν από περίπου δέκα ημέρες επέστρεψε στην Ελλάδα οδικώς μέσω Βουλγαρίας. Ενώ έπρεπε να παραμείνει σε καραντίνα οι αρχές σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στην οικία της διαπίστωσαν πως απουσίαζε και επέβαλαν πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.
Το ίδιο άτομο λίγες μέρες αργότερα πραγματοποίησε μπάρμπεκιου πάρτι στο σπίτι της, στον οικισμό Σταυρονικήτα με περίπου 30 νεαρούς καλεσμένους.
Ενώ η κοπέλα δεν είχε παρουσιάσει κάποιο σύμπτωμα κατά την επιστροφή της στην Ελλάδα, λίγο μετά το πάρτι νόσησε και παρουσίασε συμπτώματα βαριάς γρίπης. Ετσι, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε τεστ και βρέθηκε θετική στον κοροναϊό. Ακολούθως ενημερώθηκαν οι άνθρωποι που είχαν πάει στο πάρτι.
Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι συγγενικό πρόσωπο της κοπέλας εισήχθη για νοσηλεία σε νοσοκομείο της πόλης.
Τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθούν τα τεστ σε όσους ήρθαν σε επαφή και θα βγουν τα αποτελέσματα, ώστε να εξακριβωθεί το εύρος της διασποράς και να απομονωθούν όσοι από αυτούς βρεθούν θετικοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται σήμερα το μεσημέρι να υπάρξει σχετική ενημέρωση από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στο οποίο έγινε η δειγματοληψία.
Σημειώνεται πως το πάρτι έγινε γνωστό στην ευρύτερη περιοχή, καθώς συνοδεύτηκε από ένα υπερθέαμα πυροτεχνημάτων.
- Κονγκό: Πάνω 225 οι νεκροί εργάτες που εξόρυσσαν «ματωμένο» κολτάνιο για smartphones
- Ισπανία: Ο απολογισμός των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας γίνεται βαρύτερος, φθάνει τους 46 νεκρούς
- Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Χιλής Καστ στο Σαλβαδόρ για να «μελετήσει» το μοντέλο των φυλακών
- Η Ντέλσι Ροντρίγκες ανακοίνωσε γενική αμνηστία για τους πολιτικούς κρατουμένους στη Βενεζουέλα
- Ο οδηγός ταξί που μετέφερε την 16χρονη Λόρα στο αεροδρόμιο ανέφερε πως μίλησε με κάποιον
- «Επέμενε ότι έπρεπε να φύγει» λέει ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου για την Λόρα


