Σε εισρόφηση γαστρικών υγρών μετά την καισαρική τομή οφείλεται ο θάνατος της 27χρονης Δώρας η οποία έπεσε σε κώμα λίγο μετά τη γέννα και κατέληξε το περασμένο Σάββατο στο νοσοκομείου του Ρίου.

Ο Ιατροδικαστής και τεχνικός Σύμβουλος της Οικογένειας της 27χρονης, Σωκράτης Τσαντίρης, μίλησε στο «MEGA MAg» για το θέμα, λέγοντας ότι υπήρξε πλήρης ταύτιση των ευρημάτων του με αυτά του κρατικού ιατροδικαστή.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαντίρη, ο θάνατος της κοπέλας οφείλεται σε μια εισρόφηση γαστρικών υγρών μετά την καισαρική τομή.

Στο ερώτημα εάν θα μπορούσε να προβλεφθεί η δυσάρεστη εξέλιξη, ο ιατροδικαστής υπογράμμισε ότι «αυτό είναι προς συζήτηση. Υποτίθεται ήταν σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Θέλω να δω τον ιατρικό φάκελο».

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο τοκετός της κοπέλας ολοκληρώθηκε χωρίς επιπλοκές.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Αγγελική Τσιόλα, η οποία διενήργησε την ιατροδικαστική εξέταση, «αναμένουμε και τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου των ιστολογικών εξετάσεων», προσθέτοντας σε αυτό το σημείο ότι «θα χρειαστεί κάποιος χρόνος μέχρι να εκδοθούν τα αποτελέσματα».

Παράλληλα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αγγελική Τσιόλα, «η 27χρονη εισήχθη στην μονάδα θεραπείας, διότι παρουσίασε την εικόνα της εισρόφησης από αναγωγή γαστρικού περιεχομένου και εγκεφαλική νέκρωση μετά τη καισαρική στην οποία υπεβλήθη».

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι η 27χρονη είχε γεννήσει στις 18 Μαΐου έπειτα από καισαρική επέμβαση και αμέσως μετά εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, λόγω της κατάστασης της υγείας της.

Να σημειωθεί ότι ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, έχει διατάξει τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης, ενώ η οικογένεια της 27χρονης έχει προσφύγει στην Δικαιοσύνη, υποβάλλοντας μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο