Το Opel Mokka X  ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη νέα, δεύτερη γενιά του η οποία όπως έχει ανακοινωθεί θα περιλαμβάνει εξαρχής και μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση επωφελούμενη από τη συνέργεια της Opel με τον όμιλο PSA και εν προκειμένω από την τεχνολογική υπόσταση του Peugeot 2008.

Παρά τη δεδομένη τεχνολογία που θα αξιοποιήσει, όπως αποκαλύπτουν τα νέα teaser που έδωσε στη δημοσιότητα το βρετανικό alter ego της Opel, θα υιοθετήσει μια εντελώς διαφορετική αισθητική αντλώντας επιρροές από το πρωτότυπο GT X Experimental.

Υπό αυτό το σκεπτικό το νέο Mokka X αναμένεται να έχει μικρότερο ύψος και μεγαλύτερο πλάτος από τις μέχρι σήμερα γνωστή γενιά του γερμανικού μοντέλου, υιοθετώντας μια διαφορετική χάραξη οροφής που θα του προσδώσει μια πιο αθλητική υπόσταση.

Η πρώτη αποτύπωση του εσωτερικού, αν και στην προκειμένη περίπτωση δεξιοτίμονο, δείχνει να επιβεβαιώνει την υπόσχεση της Opel πλήρως ψηφιακή εικόνα, με μια ευμεγέθη οθόνη για το infotainment στο επίκεντρο, ένα εξίσου ψηφιακό οργάνων που αλλάζουν άρδην τη σχεδίαση του θαλάμου προς όφελος μιας πιο μινιμαλιστικής και τεχνολογικά ενσυνείδητης προσέγγισης.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι αν και το Mokka Χ θα διατηρήσει τις ίδιες διαστάσεις προσφέροντας ανάλογη ευρυχωρία στο εσωτερικό του, αναμένεται να είναι κατά 120 κιλά ελαφρύτερο σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του χάρη στην νέα αρχιτεκτονική του.

Με δεδομένη την τεχνολογική του συνάφεια τόσο με το Peugeot 2008 αλλά και με το πρόσφατο Opel Corsa, το Mokka X αναμένεται να εξοπλίζεται από τρικύλινδρους κινητήρες βενζίνης 1,2 λίτρων και diesel 1,5 λίτρου με ισχύ από 100 έως 155 ίππους ενώ σε ό,τι αφορά την ηλεκτροκίνητη έκδοση, αυτή αναμένεται να αποδίδει 136 ίππους και να προσφέρει αυτονομία 310 χλμ. από μπαταρίες απόδοσης 50 kWh.

 

Γράψτε το σχόλιο σας