Πέτσας για τουρκικές προκλήσεις: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας
Στο ερώτημα για την αντίδραση της Ελλάδας σε περίπτωση που η Τουρκία όντως προχωρήσει σχέδια για γεωτρήσεις με βάση τους τουρκολυβικούς χάρτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι η στάση της Αθήνας είναι ψύχραιμη
Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία, στον απόηχο των συνεχιζόμενων προκλήσεων έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα θα κάνει ότι χρειαστεί για να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
Στο ερώτημα για την αντίδραση της Ελλάδας σε περίπτωση που η Τουρκία όντως προχωρήσει σχέδια για γεωτρήσεις με βάση τους τουρκολυβικούς χάρτες, απάντησε ότι η στάση της Αθήνας είναι ψύχραιμη. «Λέμε ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Με τον τόνο που πρέπει, με την αποφασιστικότητα που δείξαμε και στο πρόσφατο παρελθόν. Και το μήνυμα φτάνει εκεί που πρέπει να φτάσει», ανέφερε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι από το Μάρτιο υπάρχει κλιμάκωση από την πλευρά της Άγκυρας σε ορισμένα πεδία και αποκλιμάκωση σε κάποια άλλα, όπως για παράδειγμα τις παραβιάσεις. Εκτίμησε ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας να προχωρήσει σε κλιμάκωση μέσα στο καλοκαίρι.
Υπάρχει σχέδιο για τοπικό lockdown
Αναφορικά με το ενδεχόμενο αύξησης κρουσμάτων κοροναϊού σε ορισμένες περιοχές τόνισε ότι υπάρχει σχέδιο για τοπικό lockdown σε κάποια δομή, σχολείο ή και ολόκληρες γεωγραφικές περιοχές όπως ολόκληρους νομούς ή νησιά.
Ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι στόχος είναι εφόσον υπάρξει εστία να διαγνωστεί γρήγορα και να γίνει περιχαράκωσή της ώστε να μην υπάρξει διασπορά στην κοινότητα. Σε αυτό το πλαίσιο σταμάτησαν οι πτήσεις από τη Ντόχα μόλις υπήρξαν 12 κρούσματα όπως είπε.
«Το ίδιο θα κάνουμε σε τοπικό επίπεδο αν δούμε κάπου ένα πρόβλημα, είτε αφορά γειτονιά, ή μια υγειονομική δομή ή ένα σχολείο. Μπορεί να αφορά ακόμη και μια γεωγραφική περιοχή ένα νησί ή ένα νομό. Όλα είναι στο τραπέζι. Δεν έχει φύγει ο κοροναϊός. Μην χαλαρώνουμε», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Σχετικά με τις επικρίσεις για το δίμηνο λουκέτο σε beach bar στη Μύκονο όπου έγινε πάρτι χωρίς να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα, ο κ. Πέτσας είπε ότι η νομοθεσία πρέπει να γίνεται σεβαστεί και «αν χρειάζεται κάτι να αναθεωρηθεί στο μέλλον εδώ είμαστε να το δούμε» αλλά το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η δημόσια υγεία.
- Οδηγίες για την ασφάλεια των τροφίμων εν όψει Πάσχα από την Ένωση Καταναλωτών
- Δουδωνής: Αυτό δεν είναι κυβέρνηση, είναι πινάκιο δικαστηρίου
- Δώρο Πάσχα: Μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή στον ιδιωτικό τομέα
- Επικοινωνία του Πάπα με τον Ισραηλινό πρόεδρο και τον Ουκρανό πρόεδρο – Έκκληση για ειρήνη
- Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα – Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων
- Αγορά εργασίας: Τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην Ελλάδα – Τι δείχνουν οι κενές θέσεις
- Το τελευταίο «αντίο» στον Βασίλη Γκούμα (pics)
- Αφθώδης πυρετός: Δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Λέσβο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442