Τη σύλληψη του πανίσχυρου επιχειρηματία και αντιπροέδρου της Samsung έχει ζητήσει η υπηρεσία δίωξης οικονομικού εγκλήματος της Σεούλ σκορπώντας πολλά ερωτήματα στον επιχειρηματικό κόσμο.

Πρόκειται για τον Λι Τζέι γιονγκ, ο οποίος μπορεί να εμφανίζεται ως αντιπρόεδρος της εταιρίας, ωστόσο εδώ και πολλά χρόνια διοικεί τον νοτιοκορεατικό κολοσσό, καθώς από το 2014 αντικαθιστά τον ασθενή πατέρα του και πρόεδρο της εταιρείας Λι Κουν-χι.

Σύμφωνα με το πάντα έγκυρο Variety ο επιχειρηματίας αναζητείται ως υπόπτος για απάτη. Σύμφωνα με το Reuters, η υπόθεση αφορά συγχώνευση στην οποίαν προχώρησε ο όμιλος Samsung το 2015 και -όπως αποδεικνύεται- βασίστηκε σε ένα περιποιημένο λογιστικό «μαγείρεμα».

Ο Λι Τζέι γιονγκ κατηγορείται ότι σχεδίασε την απάτη προκειμένου να εξασφαλίσει ότι θα είναι αυτός ο διάδοχος του πατρός του στη θέση του επικεφαλής της Samsung. Φυσικά και εκείνος, αλλά και η εταιρία, αρνούνται την ανάμιξη.

Μάλιστα, σημειώνεται πως το ποινικό μητρώο του ισχυρού άνδρα της Samsung δεν είναι λευκό. Συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2017 είχε καταδικαστεί σε 5ετη φυλάκιση, ως ένοχος για δωροδοκία, ψευδορκία και υπεξαίρεση. Αποφυλακίστηκε τον Φεβρουάριο του 2018.

Γράψτε το σχόλιο σας