Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι απαντά ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ για την ιδιωτικοποίηση του νερού

Τι απαντά ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ για την ιδιωτικοποίηση του νερού

Απαντώντας για το θέμα των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ είπε ότι δεν υπάρχει τέτοια απόφαση, παρά μόνο ανάλυση για το εάν (η συνεργασία) έχει λογική. Πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως το Υπουργείο Υποδομών προχωρά, με ΣΔΙΤ για τη διαχείριση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αθήνας

Δεν υπάρχει θέμα ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ, υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χαράλαμπος Σαχίνης απευθυνόμενος στα μέλη της επιτροπής Περιβάλλοντος της βουλής.

Απόφαση και ανάλυση

Απαντώντας μάλιστα για το θέμα των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), είπε ότι δεν υπάρχει τέτοια απόφαση, παρά μόνο ανάλυση για το εάν (η συνεργασία) έχει λογική.

Πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λίγο νωρίτερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε πως «το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχωρά, με σύμβαση Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στην ανάθεση της Διαχείρισης, της Λειτουργίας και της Συντήρησης του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αθήνας».

Νερό για 100 χρόνια

Με βάση μελέτη του ΕΜΠ, η Αττική δεν πρόκειται να μείνει από νερό τα επόμενα 100 χρόνια ενώ δεν υπάρχει θέμα αύξησης των τιμών, είπε ο κ. Σαχίνης, ο οποίος υπενθύμισε την απόφαση του ΣτΕ, με την οποία η ΕΥΔΑΠ «θα παραμείνει δημόσια, και το Δημόσιο πάντα θα κατέχει το 50% συν μία μετοχή» της εταιρείας.

Ειδικότερα για τις ΣΔΙΤ, ο κ. Σαχίνης είπε ότι αυτό εναπόκειται στο Δημόσιο, συμπληρώνοντας ωστόσο πως «αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι δεν έχει παρθεί καμία τέτοια απόφαση, απλώς γίνεται μια έρευνα, μια ανάλυση, εάν θα είχε ένα τέτοιο πράγμα, λογική».

Εναλλακτικές

Ο κ. Σαχίνης εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι καλό να μελετά κανείς εναλλακτικές.

«Εννοείται, ότι εμείς θεωρούμε ότι η καλύτερη εναλλακτική, είμαστε εμείς» είπε, εξηγώντας ότι «έχουμε την τεχνογνωσία, τους ανθρώπους, τα έχουμε κάνει καλά, και το έχουμε αποδείξει μέχρι τώρα».

Τέλος, είπε ότι ως διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, πρέπει να κάνει το καλύτερο για την εταιρεία. «Είτε είναι ρυθμιζόμενο είτε ανταγωνιστικό, θέλουμε να έχουμε την ευελιξία να δουλεύουμε σε οποιοδήποτε περιβάλλον για να έχουμε αυτό το έργο», κατέληξε.

Στοχευμένες παρεμβάσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μίλησε για στοχευμένες παρεμβάσεις αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και τόνισε ότι το υπουργείο Υποδομών προχωρά σε ΣΔΙΤ για τη διαχείριση, λειτουργία και συντήρηση του εξωτερικού υδροδοτικού συστήματος της Αθήνας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Πέτσας «προωθούνται στοχευμένες παρεμβάσεις για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχωρά, με σύμβαση Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στην ανάθεση της Διαχείρισης, της Λειτουργίας και της Συντήρησης του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αθήνας.

Έτσι:

– Εισάγεται ο υγιής ανταγωνισμός στις υπηρεσίες του συστήματος με στόχο τη μείωση του ετήσιου κόστους της λειτουργίας και της συντήρησης του.

– Προτεραιοποιούνται οι ανάγκες που αφορούν στη συντήρηση και την αναβάθμιση του δικτύου.

– Προωθούνται τα απαραίτητα έργα για τη συντήρηση, με έξοδα του ιδιώτη.

– Προχωρά η επανακοστολόγηση του διυλισμένου νερού, προς όφελος των καταναλωτών.

– Μπαίνουν σοβαρά ποιοτικά κριτήρια για το νερό που πίνουμε.

– Ελέγχονται οι διαρροές του δικτύου που κοστίζουν ακριβά.

– Αξιολογείται η εκμετάλλευση των εγκατεστημένων υδροηλεκτρικών μονάδων, καθώς και η πώληση αδιύλιστου ύδατος σε ιδιώτες.

Αναβαθμίζεται λοιπόν το δίκτυο, προς όφελος των καταναλωτών. Το νερό δεν πωλείται».

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024