Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ημερομηνίες κλειδιά μέχρι 1η Ιουλίου για την πλήρη άρση των περιορισμών

Οι ημερομηνίες κλειδιά μέχρι 1η Ιουλίου για την πλήρη άρση των περιορισμών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στους πέντε ενδιάμεσους σταθμούς μέχρι την 1η Ιουλίου και διευκρίνισε ποιες εναπομείνασε οικονομικές δραστηριότητες και χώροι τίθεται σε επαναλειτουργία αρχής γενομένης από το Σάββατο 6 Ιουνίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στους πέντε ενδιάμεσους σταθμούς μέχρι την 1η Ιουλίου και διευκρίνισε ποιες εναπομείνασε οικονομικές δραστηριότητες και χώροι τίθεται σε επαναλειτουργία αρχής γενομένης από το Σάββατο 6 Ιουνίου.

Πέντε ενδιάμεσοι σταθμοί

«Βαδίζουμε, εδώ και εβδομάδες, στη Γέφυρα που μας οδηγεί στη «νέα κανονικότητα». Συνεχίζουμε αυτή την πορεία, με πέντε ακόμη ενδιάμεσους σταθμούς: Στις 6, στις 8, στις 15 και τις 29 Ιουνίου, καθώς και την 1η Ιουλίου 2020.

Από μεθαύριο Σάββατο 6 Ιουνίου, επιτρέπεται:

Σάββατο 6 Ιουνίου

-H λειτουργία της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους, καθώς και στα εστιατόρια των ξενοδοχείων,

– η λειτουργία κυλικείων και αναψυκτήριων, καθώς και η παροχή γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις,

– οι υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος.

Δευτέρα 8 Ιουνίου

Την Δευτέρα 8 Ιουνίου, επαναλειτουργούν κέντρα διασκέδασης, νάιτ κλαμπ, μπουάτ, ντισκοτέκ, καφενεία με τεχνικά ή μηχανικά παιχνίδια, ίντερνετ καφέ. Επανεκκινούν, επίσης, οι υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα και οι ψυχαγωγικές μη αθλητικές λέσχες (χωρίς όμως εκδηλώσεις).

Δευτέρα 15 Ιουνίου

Την Δευτέρα 15 Ιουνίου ξεκινούν οι πτήσεις εξωτερικού προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.
Από την ίδια ημέρα επαναλειτουργούν:

– Tα καταλύματα εποχικής λειτουργίας,
– οι υπηρεσίες επαγγελματικής αποκατάστασης και υποστήριξης για άτομα με αναπηρίες
– τα μουσεία και οι ιστορικοί χώροι,
– οι εγκαταστάσεις γυμναστικής,
– τα πάρκα αναψυχής και τα θεματικά πάρκα,
– τα κέντρα σωματικής ευεξίας, σάουνας και σπα, τα λουτρά και οι ιαματικές πηγές.

Δευτέρα 29 Ιουνίου

Την Δευτέρα 29 Ιουνίου επαναλειτουργούν οι κατασκηνώσεις για παιδιά, και την Τετάρτη 1η Ιουλίου ξεκινούν οι πτήσεις εξωτερικού προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας, πέραν δηλαδή του αεροδρομίων «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Μακεδονία». Από την ίδια μέρα επανεκκινούν:

– Oι δραστηριότητες που αφορούν την οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων,

– οι παραστάσεις με παρουσία κοινού, συναυλίες και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις,

– οι υπηρεσίες πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων.

Υπογραμμίζεται ότι όλοι οι οικονομικοί φορείς επαναλειτουργούν με συγκεκριμένους κανόνες ως προς τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό πελατών, την ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών, την απόσταση μεταξύ των εξυπηρετούμενων, καθώς και εξειδικευμένα μέτρα ανά κατηγορία δραστηριότητας. Σημειώνεται ότι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στις παραλίες, λειτουργούν, σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν για την εστίαση.

670 χιλιάδες εργαζόμενοι επανέρχονται στη δουλειά

Με τα βήματα που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα και με αυτά που ακολουθούν από τις 6 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου, συνολικά, θα έχουν επανέλθει στην εργασία τους 670.000 εργαζόμενοι (δηλαδή το 97% των εργαζομένων που είχαν τεθεί σε αναστολή με κρατική εντολή) και θα έχουν επαναλειτουργήσει 249.000 επιχειρήσεις (δηλαδή το 95% του συνόλου των επιχειρήσεων που είχαν τεθεί σε αναστολή).

Ολοκληρώνεται, έτσι, με ελάχιστες εξαιρέσεις, η επανεκκίνηση της οικονομίας μας. Ας μην κάνουμε λάθος όμως. Ας μην εφησυχάζουμε. Για αυτό ακριβώς οφείλουμε όλοι να ακολουθούμε πολύ σχολαστικά τους κανόνες και τα πρωτόκολλα υγιεινής, που διαμορφώνονται με βάση τις οδηγίες των ειδικών. Η ατομική ευθύνη και η συλλογική ωριμότητα που επιδείξαμε από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, είναι η πυξίδα που μας οδηγεί με ασφάλεια στη νέα κανονικότητα.

Το κεκτημένο

Κρατάμε στο διάστημα που ακολουθεί το άυλο εθνικό κεκτημένο της προηγούμενης περιόδου:
– Την εμπιστοσύνη που σφυρηλατήθηκε στα δύσκολα, και
– την αναβαπτισμένη εθνική αυτοπεποίθηση.

Και συνεχίζουμε κοιτώντας μπροστά: Άμυνα στην πανδημία, αντεπίθεση στην οικονομία. Με προτεραιότητα τη στήριξη της απασχόλησης, τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και την προώθηση της ευημερίας για όλους, η Κυβέρνηση συνεχίζει το μεταρρυθμιστικό της έργο, όπως υποσχέθηκε προεκλογικά και δρομολόγησε από την πρώτη στιγμή μετεκλογικά.

Το πρόγραμμα για τον Τουρισμό

Απόψε στις 8, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στην παρουσίαση της καμπάνιας για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, που διοργανώνεται στον κινηματογράφο Αίγλη του Ζαππείου. Η Ελλάδα ανοίγει τις πύλες της στον Κόσμο, με όρους ασφάλειας για τους εργαζόμενους στο χώρο του τουρισμού, για τους κατοίκους των τουριστικών προορισμών και βεβαίως για τους επισκέπτες μας. Με ενισχυμένη την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας στην Πατρίδα μας, διεκδικούμε ένα μεγαλύτερο κομμάτι από μια μικρότερη πίτα.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024