Ανοίγουν αύριο όλες οι παιδικές χαρές του Δήμου Αθηναίων, που παρέμειναν κλειστές, όπως και σ΄όλους τους άλλους δήμους, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον κοροναϊό.
Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Αθηναίων τονίζει ότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των συνθηκών υγιεινής αλλά και των κανόνων λειτουργίας των χώρων, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση και τις οδηγίες της υγειονομικής επιστημονικής επιτροπής. Οι παιδικές χαρές θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Κυριακή και ώρες 08:00 – 22:00.
Παράλληλα, προχωρά και η ριζική ανακατασκευή ακόμη 19 παιδικών χαρών σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες. Σύμφωνα με το δήμο, οι σχετικές εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Ιουλίου και θα είναι με τα πιο σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας, κατάλληλες και προσβάσιμες σε παιδιά με κινητικές δυσκολίες.
Επίσης πρόσφατα αναδιαμορφώθηκαν άλλες τρεις παιδικές χαρές (στο Λόφο του Στρέφη, τον Ποδονίφτη στα Πατήσια και στο Άλσος Προμπονά).
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).