Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
H Lamborghini Sian γίνεται το πιο περίπλοκο τετράτροχο Lego

H Lamborghini Sian γίνεται το πιο περίπλοκο τετράτροχο Lego

H υπό κλίμακα 1:8 μινιατούρα της Lamborghini Sian FKP 37 είναι το νέο απόκτημα της σειράς Lego Technic και με 3.696 κομμάτια προς συναρμολόγηση, αξιώνει τον τίτλο της πιο περίτεχνης τετράτροχης κατασκευής από τη δανέζικη εταιρεία παιχνιδιών.

Η Lamborghini Sian FKP 37 απέκτησε το Lego… alter ego της το οποίο είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά τον Ιούνιο ως μέλος της πιο πολύπλοκης σειράς της δανέζικης φίρμας, Lego Technic.

Αν και προφανώς καταδικασμένο σε στατικότητα, το μήκους 60 εκατοστών κατασκεύασμα από τουβλάκια διατηρεί κάποια από την αίγλη της Lamborghini όντας το πιο περίτεχνο τετράτροχο της σειράς καθώς οι ιδιοκτήτες του θα πρέπει να ταιριάξουν 3.696 Lego ενώ είναι και από τα ακριβότερα του είδους καθώς κοστίζει 379,99 ευρώ.

Στα κορυφαία στιγμιότυπα της μινιατούρας της Sian συγκαταλέγεται μια όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική αποτύπωση του V12 κινητήρα που επίσης απαιτεί συναρμολόγηση, ένα κινούμενο spoiler, μια λειτουργική ανάρτηση καθώς και ένα επίσης λειτουργικό κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτότυπο, η γοητευτική Sian FKP 37  παρουσιάστηκε στην περσινή έκθεση της Γενεύης ως μια εξαιρετικά περιορισμένη έκδοση καθώς είχε προβλεφθεί τιράζ μόλις 63 αντιτύπων.

Πλην της εξωτικής της σχεδίασης και του προσεχώς συλλεκτικού χαρακτήρα της, η Sian η οποία έχει ως βάση την αρχιτεκτονική της Aventador προσφέρει περισσότερη ισχύ χάρη στην παρουσία ενός επικουρικού ήπιου υβριδικού συστήματος 48 Volt το οποίο αύξανε τη συνολική διαθέσιμη απόδοση του ατμοσφαιρικού V12 των 6,5 λίτρων σε 820 ίππους.

Το παραπάνω μέγεθος σε συνδυασμό με την ενδελεχή αεροδυναμική αναβάθμιση του αμαξώματος της επιτρέπουν τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 350 χλμ./ώρα.

Αν και ποτέ δεν ανακοινώθηκε επισήμως η τιμή για τα 63 αντίτυπα της αυθεντικής Sian, για όλους του παραπάνω λόγους, το υβριδικό supercar φέρεται να ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Και κάπως έτσι η ρέπλικα δια χειρός Lego φαντάζει ό,τι πιο προσιτό υπήρξε ποτέ στο συγκεκριμένο εξωτικό τετράτροχο.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις της Lego η συναρμολόγηση του kit απαιτεί πάνω από 20 ώρες αφοσίωσης ενώ, όπως ισχύει για την πλειονότητα των κατασκευών της σειράς Technic, τα λάθη που αφορούν τα πρώιμα στάδια συναρμολόγησης δεν συγχωρούνται απαιτώντας συνήθως την πλήρη αποσυναρμολόγηση του διόλου ευκαταφρόνητου αριθμού κομματιών.

Για την ιστορία, πριν την εμφάνιση της Sian FKP 37 ως υπό συναρμολόγηση μινιατούρας Lego τα τετράτροχα πρωτεία σε ό,τι αφορά τον αριθμό των κομματιών κρατούσε η «περσινής εσοδείας» Bugatti Chiron με 3.599 «τουβλάκια».

Sports in

Το κλάμα του αρχηγού της Εθνικής πόλο Γιάννη Φουντούλη, οι συμπαίκτες του και το Παρίσι (pics)

«Δεν είμαι πολύ συναισθηματικός τύπος, αλλά ήταν πραγματικά μια μαγική στιγμή. Μόνο μια φορά στο παρελθόν, όταν είδα για πρώτη φορά τη νεογέννητη κόρη μου, ένιωσα τόσο έντονα που έβαλα τα κλάματα.»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024