Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έργα αγάπης για τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας

Έργα αγάπης για τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας

Σε μια εποχή διαρκών ανατροπών, η ιδιωτική πρωτοβουλία μας βοηθά να δομήσουμε νέες σταθερές

Από την οικονομική κρίση και την εντεινόμενη κλιματική αλλαγή μέχρι την πανδημία του κοροναϊού, η τελευταία δεκαετία μεταμόρφωσε τη ζωή στον πλανήτη. Μαζί της, άλλαξε και ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε το ρόλο μας ως πολίτες, αλλά ακόμη και ως καταναλωτές. Τα brands που κερδίζουν την εμπιστοσύνη μας, δεν χαρακτηρίζονται μόνο από χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας, αλλά και από πράξεις κοινωνικής ευθύνης.

Τι είναι τα «Αγάπης Έργα»;

Μεταξύ των εταιρειών που διενεργούν δράσεις κοινωνικής ευθύνης, ανήκει και η ΜΕΒΓΑΛ, η οποία εδώ και επτά δεκαετίες διακρίνεται τόσο για την ποιότητα των προϊόντων της, όσο και για την κοινωνική της προσφορά.Σχεδόν από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, η εταιρεία ακολουθούσε πρακτικές στήριξης των εργαζομένων, των ευπαθών ομάδων, του αθλητισμού, του πολιτισμού, των παιδιών και άλλων σημαντικών κοινωνικών αξόνων. Εδώ και περισσότερα από είκοσι χρόνια, αυτές οι δράσεις που υλοποιούνται σταθερά κάθε χρόνο, έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αγάπης Έργα ΜΕΒΓΑΛ». Οι προτεραιότητες του προγράμματος καθορίζονται από τις εκάστοτε κοινωνικές, πολιτισμικές, οικονομικές – και εσχάτως υγειονομικές – ανάγκες που προκύπτουν.

Για το 2020, οι δράσεις εταιρικής ευθύνης της ΜΕΒΓΑΛ ξεπέρασαν τα 700.000€, συμβολίζοντας τα 70 χρόνια αδιάκοπης παρουσίας της εταιρείας στην ελληνική κοινωνία. Πρώτη κίνηση ήταν η στήριξη των ανθρώπων της, μέσα από την προσφορά bonus, ισοδύναμου με ένα μισθό, σε κάθε εργαζόμενό της, ως αναγνώριση της συμβολής τους στην ανάκαμψη και καλή πορεία της εταιρείας. Έκτοτε, έχει προχωρήσει σε μια σειρά από βήματα που στοχεύουν στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, των παιδιών σε ανάγκη, του αθλητισμού και, φυσικά, του δημόσιου συστήματος υγείας που πιέζεται από τις έκτακτες ανάγκες της πανδημίας.

Στεγάζοντας το μέλλον

Σε συνεργασία με την Κιβωτό του Κόσμου, η ΜΕΒΓΑΛ δημιουργεί μια νέα στέγη στους Αμπελόκηπους Αττικής, η οποία πρόκειται να φιλοξενήσει 25 παιδιά που την έχουν ανάγκη. Στον ίδιο άξονα «Αγάπης Έργα για το παιδί», η εταιρεία καλύπτει τα έξοδα θεραπείας τριών παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες, μέσω του ελληνικού παραρτήματος του ανθρωπιστικού φορέα «Καρδιές για όλους», που ιδρύθηκε από τον καρδιοχειρουργό, καθηγητή Αυξέντιο Κολαγκό. Πρόσφατα, ενίσχυσε και τη συναυλία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Στοργή για καρκινοπαθή παιδιά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Προκειμένου να στηρίξει την εκπαιδευτική δραστηριότητα της τοπικής κοινωνίας της Θεσσαλονίκης, η ΜΕΒΓΑΛ εξοπλίζει το εργαστήριο φυσικών επιστημών του κολεγίου Ανατόλια στο πλαίσιο του άξονα «Αγάπης Έργα για την εκπαίδευση». Στις δραστηριότητες του εργαστηρίου ενθαρρύνονται να λαμβάνουν μέρος παιδιά από πολλά σχολεία της περιοχής.

Στο πλευρό του ελληνικού αθλητισμού

Μέσα από τα «Αγάπης Έργα για τον αθλητισμό», η ΜΕΒΓΑΛ πρόκειται να αναλάβει τη στήριξη του Στέλιου Μαλακόπουλου για τα επόμενα τρία χρόνια, εξασφαλίζοντας ότι ο αθλητής, ο οποίος αγωνίζεται σε παραολυμπιακά αθλήματα στίβου, θα μπορέσει να συνεχίσει την επιτυχή του πορεία που έχει γεμίσει περηφάνια την ελληνική κοινωνία.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της άθλησης για την καθημερινή ζωή των πολιτών, η εταιρεία ενισχύει την τοπική κοινωνία των Κουφαλίων, όπου βρίσκεται και η έδρα της, χρηματοδοτώντας την αγορά αθλητικών οργάνων για τις προπονήσεις της ομάδας Εν Χορώ.

Συμβάλλοντας στη μεγάλη μάχη

Η φετινή πανδημία δημιούργησε πρωτόγνωρες και επιτακτικές ανάγκες στον τομέα της Υγείας, με την ιδιωτική πρωτοβουλία να συντρέχει συχνά τις κρατικές προσπάθειες για τον περιορισμό της. Ανάμεσα στις εταιρείες που ήταν ενεργά παρούσες στην μεγάλη μάχη, ανήκε και η ΜΕΒΓΑΛ. Δωρίζοντας εξοπλισμό στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Ιατρικού Τμήματος Α.Π.Θ., το οποίο λειτουργεί ως εργαστήριο αναφοράς του κοροναϊού και έχει επιφορτιστεί με την ανάλυση των δειγμάτων για τα κρούσματα όλης της Βόρειας Ελλάδας, αύξησε τη δυναμικότητά του κατά 30%. Ταυτόχρονα, μέσα από την αποστολή χειρουργικών μασκών στο Γενικό Νοσοκομείο Μολάων στη Λακωνία, διασφάλισε την συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του και την προστασία των επαγγελματιών υγείας που δίνουν τον δικό τους, σκληρό αγώνα στην πρώτη γραμμή.

Στο πλαίσιο της ζωής σε μια εποχή διαρκών και ραγδαίων ανατροπών, οι πρωτοβουλίες μεγάλων εταιρειών μπορούν να συμβάλλουν στη διατήρηση της σταθερότητας και της ευημερίας των πολιτών, ανοίγοντας παράλληλα και τον δρόμο για ένα νέο, πιο ηθικό μοντέλο κατανάλωσης.

Μάθετε περισσότερα για την κοινωνική δράση της ΜΕΒΓΑΛ εδώ.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024