Μετά από μήνες διαβουλεύσεων η Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνια ανακοίνωσε τους νικητές του φετινού διαγωνισμού «BigPicture: Natural World Photography Competition».

Η φετινή διοργάνωση είχε περισσότερες από 6.4000 συμμετοχές από 65 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Οι κατηγορίες στις οποίες διαγωνίστηκαν οι συμμετέχοντες είναι Terrestrial Wildlife, Winged Life, Landscapes, Waterscapes & Flora, Aquatic Life, Art of Nature, and Human/Nature κ.ά.

Ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού είναι ο Βρετανός, Andy Parkinson, με την φωτογραφία «Hare Ball» που απεικονίζει έναν λαγό στη διάρκεια χιονοθύελλας στα Χάιλαντς της Σκωτίας.

Ο φωτογράφος παρακολουθούσε τη συμπεριφορά των λαγών των Χάιλαντς για περισσότερα από τρία χρόνια, θέλοντας να αναδείξει την περιπλοκότητα της ζωής τους και τους τρόπους που έχουν αναπτύξει για να επιβιώσουν στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Ανάμεσα στους φιναλίστ στην κατηγορία «Landscapes, Waterscapes and Flora» βρίσκεται το όνομα του βραβευμένου Έλληνα φωτογράφου, Αγοραστού Παπατσάνη, ο οποίος συμμετείχε στον διαγωνισμό με μια εκπληκτική πραγματικά φωτογραφία άγριων μανιταριών από την Δεσκάτη.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες που κέρδισαν ανά κατηγορία:

Γράψτε το σχόλιο σας