Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσιόδρας: Η αλληλεγγύη είναι το μεγάλο μήνυμα της πανδημίας - Πόσο είναι το R0 στην Ελλάδα

Τσιόδρας: Η αλληλεγγύη είναι το μεγάλο μήνυμα της πανδημίας – Πόσο είναι το R0 στην Ελλάδα

«Η αλληλεγγύη είναι το μεγάλο μήνυμα» από την πανδημία του κοροναϊού είπε -μεταξύ άλλο- ο Σωτήρης Τσιόδρας στην πρώτη του εμφάνιση μετά το συγκινητικό «αντίο» από τις τηλεοπτικές ενημερώσεις για τον φονικό ιό στην Ελλάδα

«Η αλληλεγγύη είναι το μεγάλο μήνυμα. Να πούμε όχι στον φόβο, στον πανικό και στο στίγμα. Δίνουμε τη μάχη κατά του κορονοϊού όλοι μαζί και θα νικήσουμε».

Με αυτή τη φράση έκλεισε την τοποθέτησή του ο Σωτήρης Τσιόδρας, στην πρώτη του εμφάνιση μετά το συγκινητικό «αντίο» από τις τηλεοπτικές ενημερώσεις για τον φονικό ιό στην Ελλάδα.

Δείτε επίσης: Δύο νέα κρούσματα και τέσσερις νεκροί σε μια μέρα

Απευθυνόμενος προς όλες και όλους τους Ευρωπαίους Πολίτες, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας εκδήλωσης του κύκλου διαδικτυακών συζητήσεων της Ελληνικής Προεδρίας, στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο κ. Τσιόδρας παρουσίασε αναλυτικά στατιστικά και επιδημιολογικά δεδομένα για την πανδημία στην Ελλάδα, κάνοντας έναν απολογισμό της μάχης με τον κορονοϊό τους τελευταίους μήνες.

Επιπλέον, ανέδειξε τη δυσκολία απόκτησης προστατευτικού εξοπλισμού στα πρώτα στάδια της επιδημίας, ενώ τόνισε πως οι τιμές ήταν πέντε φορές μεγαλύτερες, ενώ δεν υπήρχε αλληλεγγύη, καθώς ορισμένες χώρες εμπόδιζαν άλλες να αποκτήσουν υλικό.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στα τεστ για τον κοροναϊό, λέγοντας πως στην πρώτη φάση της επιδημίας η Ελλάδα είχε δυνατότητα διενέργειας μόλις 800 τεστ την ημέρα, ενώ σήμερα μπορεί να διεξάγει έως και 10.000.

Αναφερόμενος στα μέτρα που ελήφθησαν, τόνισε πως απέτρεψαν το ενδεχόμενο πίεσης του συστήματος Υγείας, καθώς χρησιμοποιήθηκαν μόλις 2,6 κλίνες ΜΕΘ ανά 100.000.

Χαρακτήρισε πολύ σοβαρό το θέμα ανακάλυψης εμβολίου, λέγοντας πως προϋπόθεση είναι να γίνει αποδεκτό και να μην επαναληφθεί ό,τι είχε γίνει το 2009 με την πανδημία, όταν είχαν εμβολιαστεί ελάχιστοι.

Σε σχέση με τη μεταδοτικότητα του ιού στην Ελλάδα, είπε πως ο δείκτης μετάδοσης R0 την Κυριακή ήταν μόλις 0,3.

In Discussion with Sotiris Tsiodras

Δημοσιεύτηκε από Greek Chairmanship Council of Europe στις Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024