Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Περιβαλλοντική «βόμβα» στη Δραπετσώνα: Οι εξελίξεις και οι δεσμεύσεις Χατζηδάκη

Περιβαλλοντική «βόμβα» στη Δραπετσώνα: Οι εξελίξεις και οι δεσμεύσεις Χατζηδάκη

Τα αποτελέσματα των ερευνών και τις εισηγήσεις των αρμόδιων επιστημονικών επιτροπών για την περιβαλλοντική κατάσταση στη Δραπετσώνα αναμένει η κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει στη λήψη των απαραίτητων μέτρων

Τα αποτελέσματα των ερευνών και τις εισηγήσεις των αρμόδιων επιστημονικών επιτροπών για την περιβαλλοντική κατάσταση στη Δραπετσώνα αναμένει η κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει στη λήψη των απαραίτητων μέτρων.

Αυτό δήλωσε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης μετά την δημοσιογραφική έρευνα του MEGA για την περιβαλλοντική «βόμβα» στην περιοχή.

Μετά την έρευνα του MEGA και του Χάρη Καρανίκα για το μεγάλο ζήτημα της περιβαλλοντικής «βόμβας» όπως εξελίσσεται για τη Δραπετσώνα η βιομηχανική δραστηριότητα στο παράκτιο μέτωπο της πόλης, ο υπουργός Περιβάλλοντος αναγνώρισε το πρόβλημα και υποσχέθηκε ότι μόλις βγουν τα αποτελέσματα θα ληφθούν αποφάσεις.

Ο κάτοικοι της περιοχής αγωνίζονται εδώ και χρόνια προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή οι επιβαρυντικές για το περιβάλλον και την υγεία τους βιομηχανικές εγκαταστάσεις… Περιφέρεια και Δήμος ζητούν την άμεση μετεγκατάσταση των βιομηχανικών δραστηριοτήτων.

Δείτε επίσης: Προκλητική κρατική αδράνεια για την περιβαλλοντική «βόμβα» στη Δραπετσώνα

Όπως καταγγέλλει η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου, η δυσοσμία δεν υποχώρησε ούτε κατά τη διάρκεια της καραντίνας – οπότε και η κυκλοφορία αυτοκινήτων και πλοίων ήταν δραματικά μειωμένη – αναγκάζοντας τους κατοίκους να κλείσουν τα παράθυρα και τον Δήμο να κλείσει σχολεία…

Το «ΒΗΜΑ της Κυριακής» παρουσιάζει σήμερα το χρονικό της υπόθεσης με τρεις ημερομηνίες σταθμό.

-Το 2012 όταν οι εγκαταστάσεις αποκτήθηκαν από την Οil Οne.

-Το 2014 όταν η περιοχή μετατράπηκε από περιοχή ανάπλασης σε περιοχή «μητροπολιτικής παρέμβασης» και το 2018, όταν ψηφίστηκε η συνέχιση της λειτουργίας των βιομηχανιών για ακόμα 20 χρόνια.

Οι πολίτες ζητούν να απομακρυνθούν οι επιβαρυντικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις από την περιοχή τους και να μετατραπεί ο χώρος των Λιπασμάτων σε κέντρο αναψυχής και πολιτισμού σύμφωνα με τη δέσμευση του Πρωθυπουργού.

Κάτοικοι και τοπικοί φορείς βρίσκονται σε αναμονή των εργαστηριακών αποτελεσμάτων… για να δουν αν η πολιτεία τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024